Leestip van de dag – dinsdag 17 juli 2018

Salesianen van Don Bosco lanceren nieuwe website

De nieuwe webstek van de Vlaamse en Nederlandse Don Boscobeweging stelt scherp op de kern van de congregatie: familie zijn voor jongeren.

Met onze website willen we de kern van deze congregatie naar voren schuiven: ‘familie zijn voor jongeren’, staat te lezen op de nieuwe webstek. Als je de homepage opent, wordt je onmiddellijk doorverwezen naar de vele verschillende ‘familieleden’. Don Bosco gaat over salesianen, zusters en talrijke leken die zich dagelijks inzetten met een hart voor jongeren zowel in het binnen- als in het buitenland. Die onderlinge verscheidenheid is een troef voor de werkingen zelf en hun directe omgeving.

De bezieling om zich in te zetten voor de jongeren wordt gevoed door Don Giovanni Bosco. Hij leefde in het Turijn van de 19de eeuw en richtte zich in zijn werken tot de meest kwetsbare jongeren. De initiatiefnemers achter de nieuwe website herinneren aan een van zijn specialiteiten van hun stichter: communicatie. Don Bosco was een lustige verteller en een bekwaam schrijver die de nieuwste mediakanalen gebruikte en zijn leerlingen ermee leerde werken.

Vandaag zijn de communicatiemogelijkheden uitgebreider,
maar de uitdaging blijft dezelfde:
het Goede bij en voor de jonge medemens naar boven brengen.

Goed nieuws uit de hele beweging wordt voortaan in eerste instantie verzameld op de website, waarna het eenvoudig gedeeld kan worden via de sociale media (Facebook, Instagram, YouTube en Twitter), de nieuwsbrief Don Bosco Digitaal of de eigen printmedia: Don Bosco Vlaanderen of Don Bosco NU. Ook de omgekeerde beweging, van externe kanalen naar de interne, krijgt een belangrijke rol want salesiaans zijn, is midden in de wereld staan en er zich verbonden mee voelen.

Het is de bedoeling dat de site mettertijd wordt uitgebreid met nieuwe elementen, die handig, nuttig en inspirerend kunnen zijn voor de bezoekers. En die laatste worden aangemoedigd om te laten weten wat ze van de nieuwe webstek vinden en om suggesties te doen.

Ontdek de nieuwe website van de salesianen van Don Bosco.

Bron: Kerknet.be