Leestip van de dag – vrijdag 5 mei 2017

Boek-tip: Het leven van Bernadette

Een verhaal van kwetsbaarheid en kracht

Wie zal het geheim van Bernadette Soubirous ooit doorgronden? Het portret dat Jean-Paul Vermassen in deze uitgave naar voren brengt, is geschilderd vanuit het enthousiasme over de ontdekking van de persoonlijke notities van Bernadette in Nevers. De visie van de auteur is dus geënt op haar eigen getuigenis, op haar eigen woorden en ook op andere getuigenissen en publicaties over haar leven.

Bij elke etappe van het leven van Bernadette geeft Jean-Paul Vermassen een aanzet tot actualisering en stelt hij een paar vragen om de brug te maken naar ons eigen leven. Elke episode wordt ten slotte afgerond met een korte bezinning of gebed.

De Bernadette die we in dit boek op haar levens- en geloofsweg volgen, is een Bernadette die ons persoonlijk iets te zeggen heeft. Ze zal ons aanmoedigen om krachtiger verder te gaan op onze eigen weg van kwetsbaarheid en kracht.

Voor wie zaterdag 13 mei in de avond vrij is: Het boek wordt voorgesteld (en voor het eerst te koop aangeboden) in de basiliek van Oostakker (Onze-Lieve-Vrouwdreef 8), dit vanaf 19:30u. Er worden oa. fragmenten uit de geschriften van Bernadette voorgelezen; ook de auteur leest voor uit zijn boek.

Auteur: Vermassen, Jean-Paul
Prijs: 15,95 euro
Uitvoering: Paperback, 104 pagina’s, 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-90-8528-417-8

Voor eventuele bestelling: klik hier.