Leestip van de dag – zaterdag 20 mei 2017

Madeleine Delbrêl

Met twee voeten in de modder van het leven

De jonge Madeleine Delbrêl (1904-1964) gelooft enkel in de mens. Revolutionairen die de wereld willen veranderen, vindt ze naïef en God is een probleem van vroeger, dat intussen is opgelost. Tot ze als twintiger het katholieke geloof ontdekt. Ik besliste te bidden, schrijft ze daarover later. En dat gaf een wending aan haar verdere leven.

In 1933 trekt ze met twee vriendinnen naar Ivry-sur-Seine, de eerste door communisten bestuurde stad van Frankrijk, om er naar de mensen toe gaan en ze te helpen.

Delbrêl kiest er bewust voor om in een uitgesproken anti-katholieke omgeving christen te zijn en samen te werken met mensen met een andere overtuiging.

Delbrêl schrijft dus niet enkel prachtige mystieke teksten, ze staat tegelijk met twee voeten in de modder van het leven.

Sterk onder de indruk van haar persoonlijkheid en de kracht van haar getuigenis schreef Piet Raes het boek Betoverd door God.

In het volgende filmpje maak je kennis met een strijdvaardige vrouw, die authentiek leeft vanuit haar overtuiging in een antikerkelijke omgeving.

Bron: Kerknet.be