Als gelovigen niet naar de kerk komen … komt de kerk naar hen

Volgens de Duitse pastorale raadgever Robert Luttikhuis moet de kerk met eenvoudige middelen meer en zichtbaarder aanwezig zijn in de openbare ruimte.

Een parochie in Lastrup, een 7.000 inwoners tellende gemeente in de Landkreis Cloppenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen, projecteert sinds kort geloofsboodschappen op de kerkgevel. Dat is te danken aan Robert Luttikhuis, een pastorale raadgever van het bisdom Münster, die zich de vraag stelde hoe de Kerk met eenvoudige middelen en zonder hoge kosten nadrukkelijker aanwezig kan zijn in de openbare ruimte. De bezinning resulteerde in de plaatsing van een projector die sinds deze maand elke avond van 18 tot middernacht bemoedigende geloofsboodschappen projecteert op de nabijgelegen Sint-Pieterskerk.

Robert Luttikhuis: Wij hebben de beamer voor nog geen 50 euro op internet gekocht. De elektriciteitskosten zijn erg laag. ’s Avonds bedragen zij ongeveer 1 cent. Sinds de start van het initiatief houden mensen nu vaker halt voor de kerk en zij maken regelmatig een foto, die zij dan later met anderen delen.

Bron: Katholisch.de / Kerknet.be