Amerikaanse zuster bij 100 meest invloedrijke mensen

De Amerikaanse zuster Norma Pimentel heeft zich onderscheiden door haar inzet voor vluchtelingen langs de Mexicaans-Amerikaanse grens.

Het Amerikaanse weekblad Time Magazine heeft zijn nieuwe lijst met de 100 meest invloedrijke mensen van 2020 gepubliceerd. Opmerkelijk, daarop prijkt naast een hele reeks beroemdheden uit de politieke-, culturele- en sportwereld ook de naam van  zuster Norma  Pimentel. De Amerikaanse religieuze, lid van de congregatie van de Missionarissen van Jezus Christus, zet zich langs de Texaans-Mexicaanse grens al drie decennia in voor de opvang van migranten die toevlucht zoeken in de VS. Time schat dat zij in die 30 jaar al ruim 100.000 mensen moet hebben geholpen.   

Als operationeel directeur van Catholic Charities (de Amerikaanse afdeling van de hulporganisatie Cartitas International, redactie) in de  Rio Grande Valley leidt ze de inspanningen om onderdak, voedsel, toevlucht en troost te bieden aan mensen die vaak onmenselijk worden behandeld, schrijft Time Magazine, dat eraan toevoegt dat haar invloed door het migratiebeleid van president Trump nog belangrijker is geworden. Zr. Norma Pimentel groeide zelf op in een migrantengezin dat vanuit Mexico naar de VS is gevlucht.

Time Magazine publiceert sinds 2014 elk jaar een lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in de wereld. 

Bron: KNA  / Kerknet.be

zuster Norma Pimentel