Bedevaartsplaatsen doen oproep aan president Poetin

De Mariaheiligdommen roepen de Russische president Vladimir Poetin op tot respect voor de mensenrechten en het internationale recht. 

De belangrijkste Europese Mariaheiligdommen hebben een opmerkelijke, gemeenschappelijke open brief geschreven naar de Russische president Vladimir Poetin. Daarin dringen de zeven bedevaartplaatsen van de Coalitie van Heiligdommen uit Europa, onder meer Lourdes en Czestochowa, bij hem aan op de volledige terugtrekking van de Russische troepen uit buurland Oekraïne en het einde van deze onmenselijke oorlog

De verantwoordelijken van de bedevaartplaatsen schrijven dat zij zich inzetten voor vrede, vrijheid en rechtvaardigheid onder de volkeren en dat zij jaarlijks door miljoenen Europeanen worden bezocht. Ze spreken hun solidariteit uit met de weerloze slachtoffers van deze oorlog. Wij rouwen om elk leven dat verloren is gegaan in deze ongelijke strijd. Wij hebben medelijden met het lijden van talloze mensen en betreuren de vernietiging van een heel land.  

De coalitie, die in 1996 werd opgericht om de onderlinge samenwerking te versterken en het bedevaarttoerisme samen te promoten, doet bij zijn eerste politieke optreden ook een beroep op de EU.  In een tweede open brief, die dit keer gericht is aan de Europese Instellingen, wordt een beroep gedaan op het Europese Parlement om Oekraïne toe te laten tot de EU.

Bron: Katholisch.de / ipa-Apic / Kerknet.be

Grot te Lourdes, Frankrijk