Boek-tip: Iedereen kan bidden – een leidraad

James Martin SJ over bidden als vriendschapsrelatie

James Martin gaat in op wat je als lezer altijd al wilde weten over bidden. Zijn jarenlange ervaring met het gebed en het begeleiden van anderen bij het bidden, spelen hierbij een belangrijke rol. Zowel wie wil beginnen met bidden, de ervaren bidder als de scepticus die ervan overtuigd is dat bidden niets voor hem is, vinden in dit basiswerk over gebed hun gading. Dit boek ontkracht de mythe dat er maar één goede manier van bidden zou bestaan, een brede waaier van mogelijke wegen om te bidden wordt verkend. Het betoog van James Martin is uitnodigend en diepmenselijk. Zelfrelativering en humor kruiden het geheel af.

James Martin is een Amerikaanse jezuïet. Hij is auteur van talrijke boeken en hoofdredacteur van het tijdschrift ‘America’, uitgegeven door de jezuïeten. Paus Franciscus benoemde hem tot adviseur van het secretariaat voor communicatie van het Vaticaan.

Rechtstreeks te koop via uitgeverij Halewijn , 342 pagina’s, 24,95 euro

Lees op ook Ignis Webmagazine: James Martin SJ over bidden als vriendschapsrelatie door Bénédicte Bosmans (getrouwd en mama van een dochter, studeerde sociologie en theologie, een combinatie die terugkomt in haar pastorale werkervaringen met onder andere vluchtelingen, studenten en daklozen).