Bond zonder Naam lanceert 750ste spreuk

In april 2021 is Bond zonder Naam toe aan de 750ste maandspreuk.

Bond zonder Naam heeft gisteren de 750ste spreuk, voor de maand april, bekendgemaakt. Meer dan 1.500 mensen dachten mee na over een bijzondere 750ste spreuk voor deze tijd van gedwongen afstand. Uiteindelijk viel de keuze op de spreuk: Klein geluk is groot geluk. Volgens Bond zonder Naam een ode aan het bijna onzichtbare, het onooglijke, het zo vanzelfsprekende waaraan mensen soms voorbijlopen.

Bond zonder Naam hield voor de gelegenheid ook een enquête naar de lievelingsspreuk aller tijden. Daarbij viel de keuze op: Geef mensen een pluim en ze krijgen vleugels, een spreuk uit 2003 die nog altijd ontzettend actueel is. Deze spreuk zegt: Kijk naar wat mensen wél kunnen, wees oprecht kwistig met complimenten. En besef hoe weldadig het voelt om een pluim te krijgen …

Phil Bosmans

Met de keuze van de spreuken wordt de mooie erfenis van pater Phil Bosmans in de kijker gezet. Als student al liet Phil Bosmans briefjes met een prikkelende boodschap achter op de trein of in de bus. De oprichter van Bond zonder Naam (1958) hoopte zo dat hij hier of daar iemand zou inspireren. Later ging Bosmans verder met dat delen van gedachten in de vorm van maandelijkse spreuken. Deze spreuken zijn nog altijd het hart van de werking van Bond zonder Naam. Ze willen inspireren en mensen laten stilstaan bij het leven dat we leiden. De spreuken willen doen nadenken, maar ook doen bewegen. Als de spreuken nog maar een vonk betekenen richting meer medemenselijkheid, zijn ze al geslaagd, zei Bosmans daar zelf over.

Spreukenbabbels

Bond zonder Naam wil ook gesprekken voeren over de essentie van de spreuken. Daarom worden vanaf april maandelijks Spreukenbabbels georganiseerd: In een groep van maximaal 10 deelnemers wordt in gesprek gegaan over de betekenis van de nieuwe maandspreuk. In online bijeenkomsten worden gedachten en anekdotes samengebracht en worden mensen met elkaar verbonden aan de hand van eigen en andermans inzichten.

Bron: Kerknet.be