Canadese zuster evangeliseert via sociale media
Pas op haar 27ste gaf zuster Orianne Pietra René gehoor aan ‘de uitnodiging van de Heer om het pad van het religieuze leven te bewandelen’.
Zuster Orianne Pietra René van de congregatie van de Dochters van Sint-Paulus in Boston verkondigt al een tijdje het Evangelie op het sociale mediaplatform Instagram. De zuster, geboren in Canada, legt zich al een tijdje toe op digitale evangelisatie. Met haar gulle lach, haar erg expressieve gezichtsuitdrukking, haar lichte vorm van ironie en haar spontane filmpjes waarin zij vaak verwijst naar het Evangelie bereikt zij momenteel 33.000 mensen.
Zr. Orianne, die op haar 27ste naar het klooster trok, vertelt dat zij als jongere er nooit aan dacht om naar het klooster te gaan. Ik had een jeugd zoals iedereen, met studeren, werken en reizen. In die periode probeerde ik wel te groeien in mijn geloof. Aan de universiteit studeerde ik antropologie en internationale ontwikkeling en daarna volgde ik een lerarenopleiding. Daarna heb ik een jaar als lerares gewerkt in Engeland en na mijn terugkeer naar Canada ook als lerares Frans.
De zuster stelde echter vast dat zij haar honger naar het spirituele al te lang had genegeerd. Maar pas na een gesprek met een priester groeide het besef van het verlangen naar het kloosterleven. Ik was al daarvoor actief op de sociale media, al gebruikte ik die om contact te houden met mijn familie en vrienden. Als dochters van Sint-Paulus zijn we geroepen om de modernste en meest effectieve communicatiemiddelen te gebruiken om het Evangelie van Jezus Christus te verspreiden. Ik post niets tenzij ik eerst de inspiratie van de Geest voel om te delen.
Ik neem het leven graag met een flinke dosis humor. Ik ben ervan overtuigd dat ook God gevoel voor humor heeft! Zuster Orianne
Dat kun je lezen in de Heilige Schrift. Ik heb echter ook een scherp aanvoelen van de noden en het lijden van mensen. Ik hoop dat mijn video’s een glimlach op hun gezicht toveren en dat de bijschriften hun hart kunnen verwarmen.
Bron: Sisters Project / Kerknet.be