Dag 2 – pinksternoveen 2022

zaterdag, 28 mei 2022

Gebed om vreugde

In het evangelie van Johannes lezen we: ‘Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde: je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals Ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf. Dit zeg Ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn. (Joh. 15, 9-11)

De vreugde waarover Jezus hier spreekt gaat niet over een oppervlakkige blijheid gestoeld op emoties of sfeertjes. Het gaat hier over een vreugde geworteld in de liefde van God waarmee Hij ons in Christus bewoont. We zijn uitgenodigd onze thuis te hebben in deze liefde, en wel zo dat we haar in ons dagelijks leven belichamen in al ons doen en laten, naar allen die we ontmoeten en waarvoor we bidden. Dit ‘in Christus blijven’ zal ons die volkomen en blijvende vreugde geven waarover Hij spreekt. Het is de stille jubel van de ziel die, dronken van minne, behagen vindt in het ontvangen en geven van liefde.

Laten wij bidden

Kom heilige Geest,
beziel ons diepste zijn met Gods minnelied. Mogen we ons in Hem nestelen, om, in en uitgaande, zijn liefde te zijn voor allen en alles. Mogen we op deze wijze deelgenoot worden van Christus’ paasvreugde.
Kom heilige Geest.
Amen.

Naar de voorbije dagen van de noveen