Leestip van de dag – maandag 8 januari 2018

‘Een verlangen meer innerlijk te leven’

‘Elkander dragen in geloof’, kent u die frase? Hans van Leeuwen zegt dat de ene gelovige de andere nodig heeft om Gods aanwezigheid in zijn leven op te merken.

Het is niet uitzonderlijk dat mensen begeleiding zoeken of aangeboden krijgen wanneer zij een aangrijpende gebeurtenis meemaken die het ‘gewone’ doorbreekt of als zij iets te verwerken krijgen waarop ze niet waren voorbereid. Vaak zal die begeleiding vooral psychologisch zijn en erop gericht het evenwicht te hervinden en hulp te bieden om het leven te aanvaarden zoals het je gegeven wordt. Mensen hebben elkaar nodig om hun weg door het leven te vinden en te gaan.

Een andere vorm van begeleiding dan de psychologische
Voor wie gelovig door het leven gaat is dat niet anders. In een van onze liederen zingen we de hoop uit dat we ‘elkander dragen in geloof’. Dat is een mooie omschrijving van een vorm van begeleiding die misschien minder bekend is dan de psychologische, maar die ook een hulp kan zijn om de (gelovige) weg door het leven te vinden en te gaan: de geestelijke begeleiding. Wat gebeurt er in die begeleiding?

Lees verder …

Bron: Ignis-webmagazine