Diversiteit in corona-tijd

Over het algemeen zijn Nederlanders trots op diversiteit. Diversiteit moet… Behalve in coronatijd. Vaccinatieweigeraar worden over één kam geschoren en hun overwegingen lijken er niet meer toe te doen. Toch, zo benadrukt René Grotenhuis, is het goed om geïnteresseerd te blijven in afwijkende meningen, hoe moeilijk dat soms ook is.

Door René Grotenhuis

Wij Nederlanders laten ons graag voorstaan op de ruimte die we bieden aan diversiteit: of je een kleurtje hebt, wat voor seksuele geaardheid je ook hebt, waar je ook vandaan komt, het maakt niet uit. Sterker nog: wij Nederlanders zijn juist blij met de diversiteit. Daar wordt onze cultuur rijker van. En mocht er al eens iemand uit de pas lopen en niet trots zijn op onze diversiteit dan hameren we erop dat dat toch echt belangrijk is: diversiteit moet.

Behalve in corona-tijd, plots kunnen we afwijkende meningen missen als kiespijn en willen we vooral uniformiteit. Overwegingen en gedachten van mensen die zich niet laten vaccineren lijken er ineens niet meer zo toe te doen. 

Lees verder op De Bezieling

Afbeelding: Pixabay