Enthousiasme op de kick-off WJD Lissabon

Meer dan honderd jongeren en begeleiders uit het bisdom Gent zakten af naar het Sint-Baafshuis voor de kick-off van de Wereldjongerendagen.

Meer dan honderd jongeren, begeleiders en sympathisanten uit heel bisdom Gent zakten op zaterdagavond 19 november af naar het Sint-Baafshuis voor een avond vol sfeer, ontmoeting en vooral veel informatie over de komende Wereldjongerendagen (WJD).

De eerste vraag van IJD-directeur Sofi Van Ussel “Wie is er al eens mee geweest naar een editie van de WJD?” maakte duidelijk dat meer dan de helft van de goed gevulde zaal die avond wat te ontdekken had. De tweede rondvraag “Welk woord associeer jij met de WJD? ” gaf ook dadelijk een goede samenvatting van wat de WJD-sfeer inhoudt: “ontmoeting”, “blijdschap”, ”festival” en “honger”.

“Want,” zo vertelde Sofi, “dat is het inderdaad, één groot feest van ontmoeting met jonge gelovigen. Een internationaal gebeuren waar men drie miljoen (!) deelnemers verwacht. Dat maakt dat de omstandigheden soms niet zo comfortabel zijn. Maar ik was enkele weken geleden bij de voorbereidende vergaderingen in Portugal. Men heeft de ambitie er het meest duurzame festival van te maken.”