Ex-profbasketter richt zich tot beschuldigden op terreurproces: “Ik vergeef het jullie, dat is de laatste stap in mijn genezing”  

“Ik reik jullie mijn hand met de kracht van vergiffenis”, met die beklijvende woorden heeft ex-profbasketspeler Sebastien Bellin de terreurbeschuldigden van 22 maart 2016 aangesproken op het assisenproces. Bellin raakte destijds zwaargewond bij de tweede explosie op de luchthaven van Zaventem. Sindsdien gaat hij met een handicap door het leven. 

“De missie waarvan jullie beschuldigd worden, is mislukt. In plaats van mij te vernietigen, hebben jullie een mens gecreëerd met meer energie, meer tolerantie en een open geest. Een menselijkheid die zelfs twee bommen niet kunnen uitdoven. Ik zit hier niet voor jullie als een slachtoffer, maar als een overlever. Ik heb die gruwelijkheden overwonnen.”

“Jullie vergeven is de laatste fase in mijn genezing. Er is een groot verschil tussen repareren en genezen. Ik heb het geluk dat dokters en verpleegkundigen me gerepareerd hebben. We hebben het beste gezondheidssysteem te wereld. Maar genezen is moeilijker. Jullie vergeven is de laatste fase in mijn genezing. Er is geen plaats in mij voor haat en wraak. Ik maak de keuze om die plaats te geven aan liefde en verdraagzaamheid.”