Frankrijk: Bijbel voor daklozen

Van de toegankelijke Bijbel in groot schrift met stevige cover worden 10.000 exemplaren gedrukt.

De Franse Bijbel Alliantie is een crowdfundingcampagne gestart om een straatbijbel te maken die speciaal is aangepast aan de noden van daklozen. Volgens de vereniging bevat de Bijbel vele verhalen die daklozen tot steun kunnen zijn. Bovendien hebben zij er nood aan die verhalen in een vlot verstaanbare taal te kunnen lezen. De dagen op straat zijn lang, vaak te lang. 

Volgens de initiatiefnemer komt de Bijbel er op vraag van verenigingen die daklozen steunen, zoals het Leger Des HeilsAgape en EmmaüsDe Bijbel wordt uitgewerkt op basis van opmerkingen van daklozen. Hij zal voor iedereen toegankelijk zijn. Hij krijgt meer tekens zodat hij duidelijk leesbaar is en een ritssluiting om het exemplaar tegen slecht weer te beschermen. Elke Bijbel zal ook een QR-code bevatten, met verwijzing naar websites die voor dit publiek nuttig kunnen zijn.  

De Alliance biblique française berekende dat elk gedrukt exemplaar zo’n 15 euro zal kosten. Het is de bedoeling om 10.000 exemplaren te drukken en te verdelen. De crowdfundingcampagne moet dus zo’n 150.000 euro opbrengen. 

Bron: infochretienne / Kerknet.be