Ga Hem tegemoet

Brief naar aanleiding van advent 2023

Geliefde mensen

Enkele weken geleden hadden we in het evangelie van die zondag het verhaal van de tien bruidsmeisjes onderweg naar de ‘bruidegom’. Midden in de nacht kwam men hen wekken met de mededeling: ‘Daar is de bruidegom! Kom, ga hem tegemoet.’ Vijf mochten de feestzaal binnen en vijf niet. De eerste vijf hadden genoeg olie bij om hun lampen brandend te houden, de andere vijf jammer genoeg niet.

Met Kerstmis komt Jezus, als Bruidegom, ook naar ons toe. Vanuit een barmhartig hart daalt God in zijn Zoon naar de wereld om iedere mens de voeten te wassen: dienend, aanrakend, helend. ‘Liefde’ noemt men dat. 

‘Kom, ga Hem tegemoet’ is het thema waar we dit jaar de advent mee zullen doorlopen. Met de achterliggende vraag: Hoe bereid ik me voor? Wat betekenen die gevulde olielampen voor mij persoonlijk? Hoor ik de oproep om Hem tegemoet te snellen? Wat betekent innerlijke waakzaamheid voor mij …?

‘Kom, ga Hem tegemoet’ zal de rode draad zijn die ons doorheen ‘Van Woord naar leven’ zal leiden tot bij de kribbe. Om van Hem te ontvangen, vanuit Hem te geven.

Graag wensen we ieder van jullie een genadevolle advent toe. Moge de Heilige Geest ons ten diepste leiden.

Alle Goeds

Ricky en Kris