Gastenboek

Reacties op het Dagelijks Bijbelcitaat

Een greep uit de vele reacties van mensen die dagelijks het Bijbelcitaat per e-mail ontvangen. Indien u ook graag een reactie kwijt wil, aarzel niet een e-mail te sturen.

 • Kris, u voegt dmv uw dagelijkse uitleg een stukje verdieping toe aan mijn leven. En dat geeft niet alleen vreugde, maar ook moed, vernieuwing en rust, wat een geestelijke verrijking!
  Veel dank voor uw toewijding aan dit dagelijks voedsel dat ik oh zo nodig heb. Ook mijn dank voor het delen hiervan vanuit de Heilige Geest. Gods rijke zegen voor alles wat u nog gaat delen.
 • Het evangelie kunnen lezen. Samen de weg zoeken. De Bijbelcitaten helpen me. Ook van Woord naar leven waar ik middels de blog soms mijn gevoelens op kan schrijven geeft voldoening. Door de jaren lees je de evangeliën telkens anders. Begrijp ik ze anders. Het blijft een zoektocht. Dank voor de begeleiding. Dank aan allen.
 • Dank voor uw dagelijks mailtje. Ik kijk er steeds naar uit. Voel me verbonden met de andere mensen en met God. Door Zijn Woord en het gebed en de zorgen van anderen. Ik ben heel blij met uw initiatief. Nogmaals dank !
 • Dank voor al het goede werk je iedere dag opnieuw doet met een grote passie en liefde. Dagelijks lees ik, dank zij u, het woord van God dat me kracht, liefde en geborgenheid bezorgt. Moge er éénheid en vrede ontstaan in dit jaar van Barmhartigheid.
  De site van het Dagelijks Bijbelcitaat is zeer duidelijk en jouw teksten en getuigenissen zijn vruchten voor iedereen. Hartelijke dank en moge de Heer ons zegenen.
 • Hoe mooi is jouw nieuwsbrief bij het begin van de advent. Je getuigt heel moedig van je zoeken. Voor velen onder ons is het herkenbaar denk ik, voor mij alleszins heel erg Glimlach… het vallen en weer rechtkrabbelen, het besef dat dat ego zo sterk is soms, ondanks het feit dat we dat niet willen.
  En dan komt er zo’n mooie insteek, ik zat glimlachend te lezen, ik besefte onmiddellijk dat de Geest toch zijn werk had kunnen doen. “Verliefd zijn op God!” Ik draag deze zin deze advenstsperiode mee! Ik hou van Hem, daar is nooit twijfel over. Maar de kriebels van het verliefd zijn, het stralende bruisen bij ontmoetingen, het continu denken aan Hem… ik voel het helemaal!
  Dank je wel, Kris! Een bruisende, stralende advent!
  Brigitte
 • Lieve Kris,
  ik ben erg onder de indruk van het lied Hemel van Bart Peeters. Wat een getuigenis!
  Ik sta elke morgen om 6.00 uur op om het Bijbelcitaat te lezen. Ik wil dat niet missen, zonder dat begint mijn dag niet goed. Het is onderdeel van mijn stille tijd voordat ik naar het morgengebed ga bij de paters Passionisten, samen met een vriendin.
  Wat heb je een mooi Woord van Leven geschreven, zó waar! Laten we zachtmoedig getuigen en Zijn liefde uitdragen. Maar ook standvastig en zonder angst. Terreur heeft niet het laatste woord, de zachte wind van Zijn Geest wel!
  Een hartelijke groet van Joke Baas, Gouda
 • Graag wil ook ik, Mieke M. mijn diepe dankbaarheid uitspreken voor deze, door mij al jaren ontvangen dagelijkse lezingen uit de Heilige Schrift! Door mijn lichamelijke beperking, ben rolstoel afhankelijk, lukt het me niet altijd om dagelijks de Eucharistie te vieren. Daarom is het een grote genade voor mij, dat ik de lezingen van de dag op deze wijze toch dagelijks kan lezen en overwegen.
 • Dank voor dit dagelijks voedsel waarmee ik elke dag weer de dag in Vrede en stilte mag beginnen. Je bezorgt me op een mooie wijze de dagelijkse schrift en je zienswijze daarop. Zeer mooi, zeer waardevol en ik bid voor je dat je dit mooie dienstbare werk nog lang mag blijven doen. Hartelijke groet, E.
 • Dank jullie voor de mogelijkheid samen te lezen in de Bijbel. Elke morgen geniet ik ervan. Nog nooit heb ik zo intens naar Pinksteren kunnen leven. Elke dag een eucharistie viering is niet mogelijk. Nu heb ik het gevoel om samen met vele naar Jezus te luisteren, Hem te horen.
  Ook wil ik danken op de antwoorden van A.N. op de blog ‘van Woord naar leven’ en de mooie gebeden.
 • Elke morgen gebruik ik jouw website om de lezingen van de dag en bijhorende bezinning te lezen tijdens mijn ochtendgebed. Momenteel ben ik met Fidesco (katholieke Franse ngo) in Guinée (West-Afrika) in het kader van een ontwikkelingsproject. Zonder jouw website zou het moeilijk zijn om de lezingen van de dag te vinden, laat staan om ze te kunnen gebruiken tijdens mijn kort gebed in de morgen. Het is een grote zegen voor mij om elke morgen de werkdag te beginnen met de bijbelteksten die de kerk ons geeft, en ook de bezinning helpt me vaak om de teksten doorheen de dag mee te nemen. Ik weet niet of je veel feedback krijgt van de gebruikers van jouw website, maar ik dacht dat het wel goed was om eens te laten weten dat – alvast voor mij – jouw werk heel veel waarde heeft!
 • Dank je wel voor het Dagelijks Bijbelcitaat. Het geeft me de kans om me elke dag voor te bereiden op de nieuwe dag die komt.
 • Een godsgeschenk voor ieder van ons !
 • Via deze weg wil ik u van harte proficiat wensen met de nieuwe uitgave van Bijbelcitaat. Verder mijn vriendelijke dank voor het bezorgen van dit dagelijks voedsel. Ik verheug me erop dat het zo vroeg in de morgen on line is. Ik ben nl. erg hardhorig: met een afdruk kan ik zo de eucharistieviering om 7 u. goed volgen en later op de dag er verder over nadenken en tot verder gebed komen. U gebruikt de moderne media zeer efficiënt.
  Bert.
 • Dank voor de dagelijkse inspirerende berichten en woorden van hoop.
 • Mijn echtgenoot en ik verblijven heel vaak in het buitenland.  Elke dag lezen we minstens het Bijbelcitaat. En ’s zondags of ook in de weekdagen kunnen we de lezingen en het evangelie beter volgen, want deze teksten beluisteren en begrijpen in een andere taal is dat niet steeds evident. Hartelijk dank voor alles!
 • Gewoon nog eens een dikke mercie voor deze mooie site! Een fantastische ondersteuning voor éénieder van ons.
 • U bent een parel in de berichtenstroom die dagelijks op mijn PC naar binnen komt. Dank voor uw mooie en inspirerende site, die mij telkens als ik hem leest, terugvoert naar de bron, terugbrengt naar de zin van het leven en die met al die verhalen/citaten uit de Bijbel, elke dag tot steun is. Heel veel dank.
 • Veel dank dat ik het dagelijks bijbelcitaat weer mag ontvangen. Het ziet er heel mooi en verzorgd uit. Van Woord naar leven altijd een inspirerende overweging, heel mooi. Leestip heel fijn. Wat een werk elke dag weer, dat vraagt toch veel van U. Elke morgen al zo vroeg daar ben ik ook blij mee. Dank! Dank! Dank! Ik wens u veel inspiratie toe.
 • Mag ik u van ganser harte danken voor het weer toezenden van het “vernieuwde” Dagelijks Bijbelcitaat, dat ik al jaren met dankbaarheid lees. Ik ben er echt heel blij mee en vind er de nodige kracht door om het leven als mens met een handicap, vol te kunnen houden! Daar mag ik zeer dankbaar om zijn, en dan kan ik deze steun erg goed gebruiken!
 • Het was efkes wennen maar de veranderde en vernieuwde vorm van ‘Dagelijks Bijbelcitaat’ is beslist een aanwinst! Naar mijn gevoel loont al de extra moeite die gedaan is om dit te realiseren meer dan!
 • Ik wil jou van harte bedanken voor de trouwe verspreiding van Gods Woord, telkens met een speciale link naar onze maatschappij, al of niet christengelovig! Het is een mooi dienstwerk aan de Kerk van Vlaanderen en aan de Wereldkerk! Doe zo verder met Gods genade… daar bid ik voor!
 • Dank u, voor de mooie heruitgave van Dagelijks Bijbelcitaat. Ik vind het visueel,een zeer grote verbetering. Ook wil ik danken voor het initiatief. Als 90 jarige is het een grote steun, dagelijks via de IPad het Kerkelijk leven mee te kunnen volgen en aldus nog met de actief levende Kerk te kunnen meeleven.
 • Wat ziet de nieuwe lay-out er prachtig en gebruiksvriendelijk uit. Wat een mooie en goede vernieuwing. Zeker ook het tijdstip van verzending zodat ik het Bijbelcitaat iedere dag voordat ik naar mijn werk ga kan lezen en mij zo kan inspireren door de dag heen.
 • Ik wil u  graag een groot compliment geven voor de mooie vernieuwing van het Bijbelcitaat.
 • Ik wil je mijn waardering uitspreken over de vernieuwing en uitbreiding. Bravo. Mogen vele mensen hiervan gebruik maken voor eigen inspiratie en persoonlijk apostolaat in hun kring.
 • Ik las in het parochieblad over het initiatief van het Dagelijks Bijbelcitaat. Heel graag zou ook ik deze mail dagelijks ontvangen. Ik ben onthaalmoeder en zou het leuk vinden dat ik via deze weg in mijn eigen huis toch elke dag mijn bezinningsmoment kan inlassen. Mocht jij mij daarbij willen helpen ? Dank op voorhand !
 • Ik ben nog maar enkele dagen aangesloten bij het Dagelijks Bijbelcitaat. Ik vind het een bijzonder goed initiatief. Het is werkelijk een gelegenheid om dagelijks een momentje na te denken. Kort maar zeer zinvol.
 • Kort en goed. Zo mag het zijn.
 • Op het ogenblik geef ik vormselcatechese. Dit ruggesteuntje kan ik goed gebruiken !
 • Ik ben een druk bezette moeder. Dikwijls wordt het ’s avonds te laat om mijn Bijbel open te slaan. Het Dagelijks Bijbelcitaat is een oplossing om mijn dagelijks gebed te onderhouden.
 • Aangezien ik zowel in mijn job als in mijn werk voor de parochie regelmatig in contact kom met de Bijbel, ben ik erg geïnteresseerd om het Dagelijks Bijbelcitaat te ontvangen. Ik ben ook van plan om deze citaten in het leraarslokaal op te hangen; zo kunnen ze ook verder tot in de klassen gebruikt worden.
 • Vitaminen voor de geest !
 • Dagelijks via deze weg even stilstaan bij God… gewoon super !
 • Het helpt mij God blijvend aanwezig te laten zijn in mijn leven.
 • Daar ik een zeer druk leven heb, maar me toch dagelijks even wil bezinnen om de christelijke zin van mijn leven hier op aarde ben ik vragende partij voor dit intiatief.
 • Het geeft stof om over na te denken !
 • Ik zal proberen er in mijn dagelijks werk, werk van te maken.
 • Aangezien ook ik zoekende ben, zou ik het zinvol vinden mocht ik dit ook toegestuurd kunnen krijgen.
 • Ik ervaar het als goed de dag te starten met een Bijbelcitaat.
 • Misschien is dit een goede stap om weer aansluiting te vinden bij hetgeen ik toch te sterk ben verloren.
 • Het Dagelijks Bijbelcitaat helpt me om dagelijks een momentje van evangelische verdieping te hebben, waar ik anders toch zo moeilijk toe kom.
 • Hou nog veel mensen wakker met deze dagelijkse citaten !
 • Deze citaten brengen elke morgen rust en wijsheid. Het doet me goed.
 • Bedankt voor deze dagelijkse lessen !
 • Het doet goed ’s morgens met de Bijbel op te staan.
 • Het geeft mij intenser leven.
 • ’s Morgens lees ik de citaten bij het opstarten van mijn pc. Outlook express blijft door de dag openstaan zodat ik meermaals het citaat voor ogen krijg. Het is, alleen al omdat het er staat, een oproep om de Heer even aan te spreken.
 • Ik ga voor een maand mee met de Damiaanbouwkampen op een arme plek in India. Ik neem van de voorbije citaten een pakje mee en mediteer er gewoon verder.
 • Graag zou ik de bijbelcitaten ontvangen. Ik kom er namelijk niet toe om iedere dag in de Bijbel te lezen.
 • Het Dagelijks Bijbelcitaat is intussen een gezonde kleine verslaving geworden.
 • De citaten laten me een stukje God proeven.
 • We kregen de tip voor het ontvangen van het Dagelijks Bijbelcitaat doorgestuurd door een familielid die er telkens weer een stukje ‘leven’ in ervaart.
 • Het is een rustpunt bij het begin van de dag.
 • Ik ben altijd blij het Bijbelcitaat te kunnen ontvangen op mijn gsm; net of ik een stukje van de Bijbel bij heb. Zo kan ik het herlezen als ik er nood aan heb.
 • Het dagelijks bijbelcitaat is een kostbare parel. Het is het woord van God : een richtwijzer en een lamp op ons
  levenspad !
 • Elke morgen, alvorens de dag te beginnen, sta ik even stil bij het aangeboden vers. En telkens, wanneer ik doorheen de dag mijn mail check, krijg ik het vers onder ogen… als een speldeprik… een pijl naar de hemel.
 • Ik doe graag mijn mailbox open met Gods Woord… Zo is mijn dag anders gekleurd.
 • Een heel goed idee om ook het schriftgedeelte van de dag te publiceren. Een uitstekende steun om dagelijks met Gods woord bezig te kunnen zijn.
 • Het Dagelijks Bijbelcitaat is voor mij een kostbare parel; het woord van God, een richtingaanwijzer en lamp op ons levenspad.
 • Ik ben zo dankbaar dagelijks het Bijbelcitaat te mogen lezen, om dit verder te kunnen overwegen tijdens mijn dagtaak, om in zien wat nu vandaag toepasselijk kan zijn voor mij.
 • Ik lees elke dag het citaat en de lezingen en probeer zo wat in de juiste sfeer te leven. Het helpt.
 • Geweldig deze dagelijkse bijbelcitaten; ik kijk er steeds met blijmoedigheid naar uit. Het is heerlijk ontspannen bij het begin van de dag, mét een meditatie en daarna een kopje koffie.
 • Het Dagelijks Bijbelcitaat zet me elke dag weer even op scherp…
 • Het is een hulp in het dagelijkse leven om vastgeankerd te blijven op de juiste plaats.
 • Een dagelijkse diepzinnige opkikker !
 • Het is telkens weer bij het lezen van die enkele regeltjes uit de Bijbel dat ik nauwer betrokken geraak hoezeer onze Vader ons, door zijn Zoon te zenden, en door hun Geest in ons te laten werken, zo immens liefheeft.
 • Een dagelijkse levensvitamine !
 • Een dagelijkse zinvolle start !
 • Het is een onderdeel van mijn leven geworden. Ik kijk er dagelijks naar uit; zo ontsnap ik aan het dagelijkse carrousselleven.
 • De citaten zijn dagelijkse inspiratiebronnen om waardevol te leven.
 • Dagelijks voedsel voor de ziel !
 • Een ware steun !
 • Een positieve bijdrage bij de start van de dag.
 • Het dagelijks citaat… een zinvolle verpozing bij het werk.
 • Zelfs mijn drie pubers lezen elke dag eventjes mee over mijn schouder…
 • Dank ook voor de ‘lezingen van de dag’, zo kan ik makkelijker volgen tijdens de Mis.
 • De citaten helpen me bij het bidden.
 • De citaten zijn momenteel mijn enige houvast naar God toe.
 • Het Dagelijks Bijbelcitaat is mij tot zegen en heil.
 • Als trouwe lezer van het Dagelijks Bijbelcitaat ben ik rijker geworden !
 • Niettegenstaande we nog regelmatige kerkgangers zijn, hebben we er deugd aan om dagelijks aan Gods Woord te worden herrinerd, om zo een inzet van onszelf te eisen.
 • Dank ook voor de prachige illustraties bij de ‘lezingen van dag, bijzonder de ikonen, de mozaïeken, enz…
 • Het Dagelijks Bijbelcitaat is een stukje kennis, opbouw aangaande het mooiste boek ter wereld.
 • Een gewaardeerd apostolaat !
 • Vaak is het citaat, of de lezingen, net dat ene woord dat ik op dat moment, of in die bepaalde situatie, of in die bepaalde gemoedsstemming, nodig heb. Soms slaat het ook wel eens in ‘als een bom’. Dan krijg ik daar een
  antwoord op iets waar ik een paar dagen mee worstel. Wonderbaar is de Heer !
 • Een mens leeft niet van brood alleen…
 • Een dagelijkse aanzet om met Gods Woord op weg te gaan.
 • De uitbreiding met de leestips is een goede uitbreiding, het geeft een breder kijk op wat er rond ons reilt en zeilt.
 • Mooie site – mooi vormgegeven ook, met afbeeldingen en gebeden erbij. Mijn complimenten. Een waardevolle dagelijkse mail in mijn mailbox !
 • Het bijbelcitaat brengt licht in mijn leven. Elke dag verlang ik ernaar de woorden in mij op te nemen en er over na te denken. De mooie prenten van kerken in Rusland wekken mijn bewondering. Dank voor de dagelijkse bijbelse
  waarheid.
 • Het citaat is een beetje zoals een knoop in een zakdoek: het doet je denken aan… het doet je nadenken, opzoeken, nalezen, bespreken,….
 • Het Dagelijks Bijbelcitaat maakt je alerter voor het leven van iedereen; van jezelf en van de ander.
 • Heel mooie en zinvolle site. Een lichtpunt om de dag hoopvol te maken.
 • Iedere dag kan ik trouw de lezingen en citaten volgen die op zijn beurt mij verbindt met de Drie-eenheid waarvoor mijn hartelijke dank.
 • Bedankt voor de fijne kerstgroet en de dagelijkse bijbelcitaten die mij het leven zin geven en me de bijbel beter leren kennen.
 • Met een grote dankbaarheid ontvang ik telkens het bijbelcitaat. Het inspireert mij en roept mij op tot gebed.
 • Oprechte dank voor de zo schone dagelijkse bijbelcitaten. Af en toe schudt me een woord of zin toch wel nog eens door elkaar, zoek ik het op in de bijbel. Het is voedsel, want regelmatig onthou ik er zinnen van.
 • Het bijbelcitaat helpt mij om alles een plaats te geven, waarbij ik dat lang niet kon. Bedankt.
 • Bedankt voor de dagelijkse bijbelcitaten die mij bijzonder goed doen.
 • Graag wil ik u uitdrukkelijk bedanken voor uw niet aflatende prestatie ons elke dag een bijbelcitaat samen met een extra gebedje, alsook de links naar leestip, lezingen van de dag en de prachtige illustraties, te bezorgen. Graag wil ik hier nog eens bevestigen dat uw inspanningen, wat mij betreft, zeker een gunstige invloed uitoefenen en dus vruchten dragen. Al mijn waardering voor uw volgehouden initiatief en je inzet ervoor.
 • Ieder nieuw begin, iedere stap naar iemand toe, iedere ongerepte morgen, kan je iets leren van de kunst om een klein stukje van die wereld te herscheppen, en daar blijf ik geloven en op hopen, en jouw Bijbelcitaatjes kunnen daarbij helpen.
 • Ontzettend bedankt om elke dag weer ons te voorzien van de lezingen, een mooie gebed, een bezinningstekst. Weet dat je er me gelukkig mee maakt.
 • Ik geniet van de site, prachtig !
 • Misschien is dat voor jou leuk om weten… sinds kort werk ik in het onderwijs. Geef godsdienst in het ASO, 2e en 3de graad. Ikzelf heb jouw dagelijkse bijbelcitaat al getoond aan de leerlingen en gebruikt in de klas. Een collega van mij doet dit ook. Maw… je citaten en lezingen bereiken nog meer mensen dan je denkt ! De leerlingen vinden het trouwens heel bijzonder dat een dergelijk initiatief niet uitgaat van een bisdom of een priester. Precies het feit dat jij een ‘gewone werkmens’ is zoals wij allemaal en hun ouders, maakt dat het initiatief de leerlingen nog meer raakt. Je geeft niet enkel een citaat door, maar ook vragen tot nadenken voor die jonge mensen ! Je bent voor hen een getuige en dat is heel belangrijk ! Bedankt daarvoor !
 • Sedert ongeveer 1 maand ontvang ik s’morgens het Bijbelcitaat alsook de lezingen van de dag. Ik moet zeggen: het doet wel deugd, zo even een moment aan God te schenken, tijdens de dag komen er flarden uit de teksten naar boven en gaan je gedachten ook even naar boven. Bedankt voor al de moeite die jij doet om op die manier verkondiger van de blijde boodschap te zijn. Hartelijk dank, en hopelijk mag je het nog lang, en naar heel veel mensen door sturen. Bedankt…
 • Al een aantal jaren ontvang ik dagelijks de bijbelcitaten. Het is opbouwend en bemoedigend om zo dagelijks met
  het Woord van de Heer bezig te zijn, je leert het Woord steeds beter te verstaan. Mijn hartelijke dank.
 • Dit is een heel mooi, heilvol initiatief en ik wens je toe dat je dit nog heel lang zo mag verder doen !
 • Kris, jij helpt ons te bidden door je dagelijkse actie en schenk je langs deze weg nog veel moed om door
  te doen.
 • Je bezorgt ons prachtige dingen, de teksten, de iconen, de foto’s, heel de opzet van deze webpagina. Het zijn pareltjes die je dag mooi en zacht inzetten. Je teksten zijn gedragen en hoopvol en bieden stof tot verdieping. Dank je wel , dit is een heel mooi, heilvol initiatief en ik wens je toe dat je dit nog heel lang zo mag verder doen !
 • Dank u wel voor je inzet naar de dagelijkse bijbellezingen. Zowel de foto’s , de iconen, alsook de lezingen met woord van leven,… Het doet deugd dat mensen op die manier willen en kunnen evangeliseren …
 • Hartelijk dank!! Bijbelteksten die ons iedere dag weer uitdagen, betrokkenheid vragen maar ons ook verwantschap geven met de vele andere trouwe lezers.
 • Het is zo onuitputtelijk en rijk, echt een bron van leven.
 • Ik vind het een prachtig initiatief van jou om zo’n site op te richten. Dank je dat je je op die manier door Gods Heilige Geest wil laten inspireren en dat dan ook nog wil delen met veel andere mensen.
 • Wat een mooie site! Hier zocht ik al een tijdje naar; een andere persoon heeft mij hier op gewezen. Ik ben dan ook zeer tevreden nu via internet elke dag een stukje te kunnen lezen.
 • Het is mijn houvast om de dag te openen, en soms te sluiten.Het is een aanknoping om over mijn geloof te praten en te verdiepen.
 • Het is heel bijzonder iedere dag opnieuw zó geestelijk gevoed te worden, de dag te beginnen, daarbij is het een grote steun en hulp bij het vrijwilligerswerk in parochie en verpleeghuis.
 • Mijn oprechte felicitaties met het ‘Dagelijks Bijbelcitaat’ en met alle andere mogelijkheden die deze site biedt. Zeer belangrijk vind ik dat mensen hier elkaar kunnen vinden in een open geest waarbij ze elkaars zorgen, vreugden en
  ondersteuning, in respect voor elkaar mogen delen.
 • Ik wil u graag eens bedanken voor het dagelijks bijbelcitaat. Ik heb hier veel aan. Dagelijks als ik op ’t werk
  toekom, is m’n eerste taak het citaat lezen en er even bij stilstaan. Ik laat de mail ook staan tot ’s avonds, zodat ik hem in de loop van de dag soms nog eens tegen kom en kan herlezen. Dankjewel daarvoor !
 • ’s Morgens de ontvangen berichten lezen. En dan door jullie sfeervolle site een moment in mijzelf kunnen komen. Bijbelteksten die ingeleid worden, die zo naar diepere bezinning leiden, die door hun nabespreking blijven nazinderen. Een innig gebed die deze stonde afsluit. Dankbaar ben ik dat ik zo dichter bij Christus kan komen.
 • De bijbelsite brengt rust in mijn leven. Door de bijbelteksten zie ik dieper in mijn hart. Mijn slapende diamant wordt geslepen naar een biddende diamant. Dank.
 • Prachtige initiatief !
 • Het is zo geweldig elke morgen het Woord van God te krijgen.
 • Het doet deugd de dag te beginnen met wat geestelijk voedsel.
 • Elke dag om 6.30 u bemediteer ik lezingen van de dag….en ben dan voorbereid voor de Eucharistie die volgt. Zeer goed initiatief.
 • Lieve verantwoordelijke van het dagelijks Bijbelcitaat, ik kan dat niet meer missen. Dank je wel. Ik hoop dat dit nog lang mag duren.
 • Dankzij een kennnis die mij het bijbelwoord doorstuurde heb ik ook ingetekend om het dagelijks te ontvangen. Dank daarvoor. Het deed me denken aan dat prachtige lied ‘Door de wereld gaat het woord en het drijft de mensen voort’.
 • Zeer recent ontvang ook ik het Bijbelcitaat; voor mij een verademing bij het aanbreken van de dag, dank U allen !
 • Hartelijk Kerstwensen en bijzonder dank voor de inspirerende en bij het leven van elke dag betrokken bezinningen! Ook de dagelijkse leestip vind ik heel bruikbaar om op de hoogte te zijn van boeiende lectuur en gebeurtenissen! Hartelijk dank, nogmaals, en veel warme geïnspireerde gedrevenheid in uw werk! U bereikt daarmee veel mensen en … het is belangrijk zo’n keten van verbondenheid te weten van mensen die tijd nemen voor stilte, bezinning en gebed…
 • Het is een hele opdracht om elke dag opnieuw een degelijke bijbelmeditatie aan te bieden… Echt spiritueel voedsel. Nooit oppervlakkig maar zeer diep… De weg naar binnen. De toelichting is doorspekt van Gods aanwezigheid.
 • Zeer gemakkelijk, niet dat ik de bijbel er niet meer bij neem maar het is gemakkelijker; je kijkt toch naar de mails dus neem je de tijd om te lezen, wat je er van wil lezen. Het wil niet zeggen dat je alles moet lezen maar het geeft rust en ik neem de tijd er voor. Dank voor de mooie gebeden.
 • Meer en meer besef dat het woord ‘Gods’ onmisbaar is en onontbeerlijk geestelijk voedsel.
 • Ik ontdekte jullie website vandaag en ben er erg blij mee. Door mijn handicap heb ik geen contact meer met de concrete kerk, daar ik rolstoelpatiënt ben in maar korte tijd op een stoel kan zitten. Nu kan ik de vasten ook concreter beleven door dagelijks de voorgestelde pagina te lezen en er wat over te mediteren. Hartelijk dank aan allen die hieraan meewerkten!
 • Een dikke proficiat aan allen die aan deze dagelijkse “geestelijke voeding” hebben gewerkt – de presentatie is al uitnodigend en bijzonder goed geslaagd, maar ook de inhoud voor ieder bruikbaar met korte teksten die echt aanspreken en tot de essentie brengen. Voor de oudere zusters die geen PC hebben print ik dagelijks verschillende delen uit, zo kan iedereen er van genieten.
 • Jaren lang open ik de dag met het Bijbelcitaat. Het is een ongelofelijke ondersteuning om de dag op spirituele wijze aan te vangen. De teksten blijven hangen in het hoofd door de dag heen. Nu is dat eenvoudig voor mij, ik ben een alleenstaande vrouw van 83 jaar. Alle tijd om je hier mee bezig te houden. Hartelijk dank voor al die moeite.
 • Deze website is niet alleen zeer mooi en verwarmend om naar te kijken, wat deugd doet en zeer uitnodigend is, het helpt me ook om de eucharistievieringen op weekdagen te volgen.
 • Hartelijk dank dat wij dagelijks het Bijbelcitaat kunnen lezen. Het is steeds mooi en bemoedigend en onmisbaar geworden.
 • Bedankt voor de vitaminen. Het is een genezing voor héél de mens.
 • Kreeg de site doorgestuurd van iemand die ik kortgeleden leerde kennen. Als r.k.- opgevoed, maar niet meer in de kerk praktiserend, zie ik wel degelijk de zinvolle betekenis van de Bijbelteksten. De metaforen zijn schitterende
  wegwijzers voor de mensen in het dagelijkse leven, althans voor diegene die zich er voor kunnen, willen en durven openstellen. Ik ben blij dat deze site de lezer vrij laat in de interpretatie van het woord en zich niet laat misleiden tot dogma’s.
 • Dagelijks ontvang ik meer dan 100 mails, het doet goed om deze mail ook te ontvangen.
 • Bedankt voor zoveel schoonheid iedere dag.
 • Dank voor dit zo mooie, verrijkend initiatief van Bijbelcitaat. Sinds ik het ken zo ongeveer een half jaar geleden, begin ik er de dag mee. En iedere dag is er iets dat me doorheen de dag vergezelt en leidt.
 • Wat ben ik blij om dagelijks de bijbelcitaten te kunnen lezen.Dagelijks neem ik een klein uurtje de tijd om te bidden, te lezen over God. Zeker nu er een nieuwe paus is gekomen krijg je veel informatie binnen. Ook betekenissen van veel dingen. Dit is voor mij een verrijking van mijzelf. Ik ben erg dankbaar om iedere dag de
  bijbelcitaten te ontvangen. En wil dit niet meer missen in mijn leven.
 • Het brengt me dichter bij God.
 • Het is altijd bijzonder verrijkend en inspirerend om het dagelijkse werk te beginnen met de lectuur van Bijbelcitaat. Eventjes stilstaan, zelfs bidden voor het computerscherm, en daarbij beseffen dat ik zeker niet de enigste ben om Christus te betrekken in mijn dagelijkse bestaan.Het schept een band met de universele wereldkerk, te weten dat diezelfde lezingen een etmaal lang wereldwijd gelezen worden, van een achterkamer in Peking tot in de brousse van Afrika. Alvast bedankt voor de mooie verzorgde site tot nu toe!
 • Een welgemeende dankuwel voor al het werk, ik ben reeds jaren ‘klant’, en dit is voor mij momenteel mijn enige “contact” met God. Het duurt slechts eventjes maar toch lang genoeg om mij dikwijls de juiste keuzes te laten maken in het dagelijks leven. Een klein momentje van bezinning, zelfreflectie, het kan geen kwaad, integendeel.
 • Hallo! Ik wilde even mailen om te zeggen dat ik nu al 3 weken bijna elke dag de lezing doorneem – soms
  s’ochtends, of s’avonds. God spreekt erdoorheen, en ik wil u danken voor uw werk.
 • Veel dank voor het elke dag opnieuw maar weer mogen ontvangen van het Bijbelcitaat en zo met velen met elkaar verbonden mogen zijn in gebed en met aandacht voor de wereld om ons heen.
 • Dagelijks genieten we van de lezingen van de dag en vooral ook van Van Woord naar Leven. Hartelijke dank voor alles waarvan zovele gelovigen mogen genieten! We zijn ervan overtuigd dat heel veel mensen ’s morgens (of op een ander tijdstip van de dag) nood hebben aan het Woord met de duiding erbij. Graag zouden we dagelijks willen
  Eucharistievieren en aangezien dit niet mogelijk is, wordt die honger gevoed met uw site. Dank!
 • Ik ben bijzonder blij met het dagelijks Bijbelcitaat dat via mail komt. Het werkt als een oproep waar ik niet naast kan/wil kijken.
 • Dank, voor je dagelijkse werk om Gods Woord van leven op deze manier terug in onze huiskamers te brengen. Dank voor de zorg en heldere eenvoudige verwijzingen en gebeden… Hopelijk kan Gods oneindige liefde voor elke mens terug in onze woningen komen. Bedankt!
 • Sedert maanden krijg ik de Bijbelcitaten en lezingen. Ik start gewoon mijn dag met deze lezingen, ik koester deze momenten. Tijdens de dag dringt alles nog verder door, ze maken me bewuster van Gods nabijheid in mijn leven. Bedankt voor dit intermezzo in ons dagelijks leven.
 • Ik ervaar het als een zeer verzorgde mailing met wondermooie foto’s en afbeeldingen, van zeer goede commentaar voorziene bijbelteksten en deugddoende verklaringen en leestips. Zo hoop ik dat nog heel lang te mogen lezen elke dag. Het is ook zeer bruikbaar als aanzet voor het opstellen van gebedsdiensten, catechese, en vooral ook als persoonlijke bezinning voor elke dag. Veel dank en proficiat.
 • Dit vind ik geweldig. Mooi verzorgde lay out! Bij het openen van mijn mailbox doe ik eerst het bijbelcitaat open, dan lees ik het en dat zet aan om het Woord van God verder te laten werken in mij. De Geest werkt in jullie! De Kerk leeft écht!! Van harte dank voor dit alles. Doe zo verder.
 • Na een beroepsleven van 40 jaar en een goed gezinsleven ontbrak er het voornaamste. Hij is in mijn leven gekomen. Dank zij het lezen van jullie artikelen en na een recollectie ben ik dat gaan beseffen. Dank u.
 • Het dagelijks bijbelcitaat geeft mij iedere dag weer kracht en ik voel mij verbonden met allen die ook hun leven met Christus willen gaan. Dank voor deze site.
 • Dank voor het Dagelijks Bijbelcitaat dat ik reeds verschillende jaren ontvang (tussen door een kleine anonieme bijdrage). Sedert 8 maanden woon ik in een serviceflat, mijn gehoor gaat reeds jaren achteruit. Ik kan hier dagelijks de Eucharistieviering bijwonen in het hieraan verbonden rusthuis. Voor ik naar de H. Mis ga lees ik het Bijbelcitaat, zodat ik weet welke lezing en welk evangelie er die dag is. Heb ik dat niet gedaan, versta ik enkel losse woorden en is het moeilijk de tekst te herkennen, voordien het hele bijbel citaat lezen helpt mij hierbij uitstekend. Van ‘Woord naar leven’ is een hele aanwinst. Soms denk ik: ”Wat wil Jezus mij nu zeggen met deze woorden” en dan…in een flits, ”nu begrijp ik het,” en dat geeft zo een goed gevoel dat door enkele woorden heel veel licht schijnt in de duisternis. Datgene dat mij raakt uit de teksten noteer ik in een schrift, het is altijd handig dit schrift te
  openen als het niet kan via internet. Bij verblijf in ziekenhuis (dat gebeurt nog al) heb ik veel steunmomenten in dit schriftje staan en dat doet deugd. Ik ben je dankbaar Kris voor het werk dat je hier doet, bij je dag taak bij bejaarden en zieken, moge je dit nog vele jaren blijven doen. Dank en vriendelijke groeten ook voor je familie, de
  mensen op je dienst enz. Weet je nog: “Zijn woord moet verder gaan” hieraan werk jij mee, apostel in de
  21ste eeuw.
 • Ik start er mijn dag mee, elke morgen ! Dank u !
 • Door de drukte van de vakantie met vrienden en familie heen miste ik toch ons dagelijks mailtje in augustus. Door het gemis had ik dan weer een stimulans om de bijbel ter hand te nemen, een psalm te lezen en de lezing van de dag op te zoeken. De dag kan maar goed en volledig zijn als het begin in de diepte gaat. Een stevig ontbijt om op weg te gaan die dag. En dat ontbijt omvat zonder twijfel de dagelijkse bijbelcitaten samen met een paar psalmen en indien mogelijk brood en wijn tijdens de eucharistieviering. Wat een rijkdom, dat veilige geruststellend gevoel dat Hij er altijd is naast ons
 • Beste Kris, ik wil je danken voor de uitleg welke je steeds geeft. Dit helpt mij om dieper de woorden van de lezingen te beleven en te kunnen overdenken.
 • Ook ik kan me enkel aansluiten bij de mooie reacties in het gastenboek! Door mijn zoon terug naar het geloof gebracht geeft deze site me de kracht en moed om (trachten) te leven naar het voorbeeld van Jezus. Want ook ik was vermoeid, het hoofd naar beneden. Dank zij het evangelie van de dag en uw mooie reflectie hiervan in “van woord tot leven” ben ik nu een gelukkig mens die eindelijk tevreden is over zijn manier van leven.
 • Het dagelijks Bijbelcitaat is de gewaardeerde leidraad voor mijn aanwezig komen bij God en bij de mensen. Ik kijk er elke morgen naar uit en neem de tijd om bij de teksten stil te staan voor ik aan mijn dagtaak begin. Dank voor deze service !