Gebedsweek voor Eenheid: bidden voor gelijkheid en gerechtigheid

De Gebedsweek voor de Christelijke Eenheid van dit jaar vraagt om te bidden voor gelijkheid en gerechtigheid, tegen ongelijkheid en racisme.

Vanaf 18 tot en met 25 januari 2023 vindt de jaarlijkse Gebedsweek voor de Eenheid van Christenen plaats. Het initiatief brengt verschillende christelijke tradities en confessies van over heel de wereld samen om te bidden voor de eenheid van de christenen. Het gezamenlijke bidden voor de eenheid is een traditie die inmiddels al 175 jaar teruggaat. Wereldwijd bidden in deze periode miljoenen christenen voor de eenheid. Zij delen samen het verlangen om die eenheid ondanks de verdeeldheid en onderlinge verschillen in het spoor van de oproep van Jezus tot stand te brengen. De teksten, gebedsvieringen en gebeden werden dit jaar voorbereid door de Raad van Kerken van Minessota.

Rassenongelijkheid

Het thema is dit jaar: Doe het goede; zoek gerechtigheid (Js 1, 17) vanuit de verontwaardiging over de moord op George Floyd. Daarmee wordt de aandacht gevestigd op het voortbestaan van rassenongelijkheid, ook bij ons zoals de dood van de Leuvense student Sanda Dia in 2018 heeft aangetoond. Dat thema wordt ook uitgebreid tot de inheemse volkeren, maar evenzeer tot onze zorg voor de vreemdeling. De gebedsweek moet ons uitnodigen om ons erover te bezinnen dat we er niet in zijn geslaagd om ‘het goede te doen’ en om ons ertoe te engageren om samen ‘gerechtigheid te zoeken, staat te lezen in de brochure voor de Gebedsweek. 

Download de brochure met alle teksten voor de Gebedsweek voor de Eenheid van de Christenen 2023

Bron: Kerknet.be