“Ik hoef niet meer te dwalen, te dolen”

Wies Beckers is nauw betrokken bij het Vlaamse TAU – Franciscaanse Spiritualiteit Vandaag. In september 2023 begeleidt zij voor de zesde keer de ‘staptocht’ die deelnemers langs de eeuwenoude pelgrimsweg Via della Pace van Gubbio naar Assisi voert. Recent volgde zij een tweejarige verdiepende opleiding bij TAU. Tijdens de coronaperiode werkte ze mee aan online bezinningsactiviteiten en ze verzorgt workshops tijdens inspiratiedagen.

De laatste jaren voor haar pensioen werkte Wies in de palliatieve zorg en volgde ze een opleiding ‘pastoraal-theologie’. Ze is getrouwd en heeft twee dochters en vier kleinkinderen. In 2014 ging ze voor het eerst mee als begeleidster met een TAU-reis.

“Toen ik jong was, heb ik het geloof losgelaten. Maar later op een reis naar India heb ik mijn christelijke wortels opnieuw ontdekt. Daarna ben ik met mijn man naar Assisi gegaan. Ook gingen we iets vaker naar de kerk. Bij Franciscus vonden we een terugweg naar de basis van het evangelie.