Kerstboodschap Wereldraad van Kerken: stel uw hoop op Christus

Zelfs onder deze omstandigheden klinkt het geluid van engelen, die de geboorte van Christus met grote vreugde verkondigen, schrijft de Wereldraad.

In de kerstvideoboodschap van de Wereldraad van Kerken (WCC) spreekt de Roemeense interim-secretaris-generaal Ioan Sauca over de angst, wanhoop, hoop en vreugde in deze barre coronatijden. Al zijn er vandaag best veel redenen om bang te zijn en in wanhoop te leven. Door die pandemie werd overal het sociale weefsel verscheurd, terwijl geweld en oorlog blijven aanhouden.  Maar het kind in de kribbe, in al zijn kwetsbaarheid, is voor ons een beeld van fragiele hoop, van een nieuw verhaal dat zal uitmonden in leven en verlossing door de dood en opstanding van Jezus de Christus.

In een wereld van pijn en dood stelt de gebeurtenis van Kerstmis ons in staat om troost te vinden, om hoopvol ons hoofd op te heffen en met een diep geloof een glimp op te vangen van de triomf van leven en liefde bij de geboorte van Jezus. Dit goede nieuws brengt grote vreugde voor alle mensen.

Bekijk hieronder de videokerstboodschap van de WCC.

Bron: WCC / Kerknet.be