Kerstmis is een uitnodiging tot solidariteit

Volgens de Filipijnse kardinaal Luis Antonio Tagle, de voorzitter van Caritas Internationalis, roept Kerstmis ons op tot creativiteit en solidariteit.

Volgens de Filipijnse kardinaal en voorzitter van Caritas Internationalis Luis Antonio Tagle, die eerder dit jaar werd aangesteld als prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren, is het feest van Kerstmis een uitnodiging tot solidariteit. De geboorte van Jezus is een teken van hoop en wedergeboorte voor de hele mensheid.

Kardinaal Tagle herinnert in zijn kerstboodschap eraan dat de situatie ook in de tijd van Jezus verre van ideaal was. De problemen en het lijden van dit jaar kunnen ons helpen om ons te concentreren op de boodschap van hoop voor Kerstmis. Kerstmis brengt ons ook de boodschap dat wij nooit alleen zullen zijn. Het maakt ons ook duidelijk dat dingen waaraan wij veel belang hechten  – zoals investeringen, succes, geschenken of geld – slechts van secundair belang zijn.

Christus, die zelf zoveel heeft geleden, wil aan iedereen die met het coronavirus besmet is vertellen dat ze in Hem een broer hebben die hun innerlijke onrust, lijdensweg en angst kent. Laten wij de goede daden die we nu kunnen doen – zoals kleine gebaren van vriendelijkheid, rechtvaardigheid, een eenvoudig telefoontje of  een glimlach – niet uitstellen. Want misschier krijgen wij daartoe nooit meer de kans. 

Bron: Vaticannews.va / Kerknet.be

Luis Antonio Tagle