Kiezen voor een zorgberoep: ‘Niet vanzelfsprekend, wel een aanrader’

Waarom kiezen voor een opleiding in de zorg? Verpleegkundestudent Robbe Van Leemput (Hogeschool Odisee) krijgt de vraag regelmatig. De werkdruk is hoog, vacatures raken moeilijk gevuld, er schort wat aan de beeldvorming en daar kwam een pandemie bovenop. Toch had hij nog geen moment spijt.

In het middelbaar volgde ik de richting Bedrijfseconomie. Een richting die niets, maar dan ook echt niets met gezondheidszorg te maken had. Het logische vervolg na het middelbaar onderwijs zou een opleiding Bedrijfsmanagement geweest zijn.

Toch draaide het helemaal anders uit. Toen ik een keuzevak EHBO volgde in mijn laatste jaar, werd me al snel duidelijk dat ik interesse had in de gezondheidszorg. Warme zorg bieden aan mensen in plaats van hele dagen naar een scherm kijken: het leek me wel wat.

Lees verder op Sociaal.net