Kom Heilige Geest

Heilige Geest, wij bidden U, raak onze ogen aan om het stralende licht te ontvangen dat ons vreugde brengt midden in de duisternis van het lijden, midden in de dofheid van onvervulde verlangens en zorgen, midden in de klaagzang van ons gezeur.

Heilige Geest, open onze geest voor een hoopvolle ontmoeting met Jezus, de Zoon van de Vader. Leer ons luisteren met geloof en het stralende Woord van de Vader te ontvangen, zodat we vreugdevolle volgelingen worden midden in het slaapverwekkende doemdenken, midden in de troosteloze kritiek vanuit onze luie zetel, midden in de overvloed van holle woorden zonder engagement.

Heilige Geest, richt ons op en begeleid ons onderweg, zowel op de bergtop als in het diepe dal. Toon ons het stralende licht, dat alles kan omvormen tot vreugdevolle inzet, tot liefdevolle nabijheid midden in zoveel onwetendheid en onmacht, midden in opstandigheid en verdeeldheid, midden in eenzaamheid en verlatenheid.

Heilige Geest, daal op ons neer. Verdiep de stilte in ons, zodat elk Woord van Jezus in ons kan rijpen tot vreugde: een hoop die eeuwig blijft oplaaien.

In Jezus’ naam. Amen.

Een vreugdevol en zalig Pinksteren !