Laudate Si’ Week in teken van duurzaamheid

Paus Franciscus heeft gisteren tijdens het zondagse Angelus de aftrap gegeven voor de vierde editie van de Laudato Si’ Week.

Van 22 tot 29 mei 2022 vindt op initiatief van paus Franciscus een Laudate Si’ Week plaats. Het initiatief herdenkt acht dagen lang met tal van acties en initiatieven de zevende verjaardag van de gelijknamige ‘groene’ encycliek uit 2015. Voor de gelegenheid organiseert het Dicasterie voor de Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling negen evenementen over de hele wereld, met zowel virtuele als persoonlijke ontmoetingen. Naast het officiële programma verwachten de organisatoren nog honderden bijkomende manifestaties, gaande van liturgische activiteiten tot acties en debatten, van Assisi tot Manilla.

De vierde editie van de Laudato Si’ Week kreeg als thema: Luisteren en samen op reis. Dit jaar wordt er vooral aandacht gevraagd voor de bevordering van duurzaamheid, met de oproep om te luisteren naar de kreet van de aarde en van de armen, maar ook de bevordering van een meer ecologische economie en het streven naar een duurzame levensstijl. Volgens de salesiaan Joshtrom Kureethadam, de verantwoordelijke van de afdeling ecologie van het organiserende dicasterie, moet dat uiteindelijk leiden tot een echte ecologische revolutie en het redden van ons gemeenschappelijke huis. Kardinaal Michael Czerny, de prefect van het dicasterie, benadrukt dat het daarbij essentieel is om almaar meer afstand te doen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. 

Bron: EarthBeat / Kerknet.be