Leestip van de dag – dinsdag 14 maart 2017

Dief vraagt slachtoffers om gebed

Een dief die anglicaanse gelovigen in een kerk in Zuid-Afrika heeft overvallen, haalt wereldwijd het nieuws met zijn verzoek om gebed.

Een gewapende dief uit het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth haalt wereldwijd de media omdat hij, voordat hij er met de buit vandoor ging, om het gebed van zijn slachtoffers heeft gevraagd. In het land bestaat een bijzonder groot contrast tussen de hoogste en de laagste inkomens.

De onbekende man overviel zaterdag de anglicaanse Sint-Marcus- en Sint-Johanneskerk en ging er met verschillende mobiele telefoons, handtassen en contant geld vandoor. Maar niet zonder voor zijn aftocht om vergiffenis en het gebed van zijn slachtoffers te vragen. U kunt rustig voortbidden en bidt ook voor mij, zei hij volgens ooggetuigen met een pistool in de aanslag.

De voorganger Relton Groepe neemt het incident filosofisch op. Gelovigen waren niet in gevaar en zij zijn ook niet echt kwaad. De wanhoop in sommige arme gebieden in het land is soms bijzonder groot. Wij hebben afgesproken voor hem te bidden.

Bron: The Herald / Katholisch.de / Kerknet.be