Leestip van de dag – dinsdag 23 januari 2018

WJD 2019 in het teken van milieu en engagement van jongeren

Aartsbisschop José Domingo Ulloa Mendieta van Panama kwam in Europa de Wereldjongerendagen 2019 in zijn stad voorstellen.

Aartsbisschop José Domingo Ulloa Mendieta van Panama-Stad, waar in de laatste week van januari 2019 de volgende editie van de Wereldjongeren (WJD) plaats vindt, heeft tijdens een bezoek aan Europa gezegd dat armoede, migratie, drugsverslaving bij jongeren en de mensenhandel de belangrijkste zorgen zijn van de katholieke Kerk in zijn land.

De Panamese kerkleider hoopt dat de Europese jongeren volgend jaar massaal de weg naar Panama zullen vinden, ondanks de afstand en de ongebruikelijke periode (die traditioneel in de zomervakentie worden georganiseerd) waarin de WJD plaatsvinden. Voor de thuisblijvers bestaat de mogelijkheid om het evenement via het internet en de sociale media op de voet te volgen. Daar zullen de catecheses van de bisschoppen en de belangrijkste massamanifestaties, onder meer die met paus Franciscus, live te volgen zijn.

Mgr. Ulloa Mendieta voegde er nog aan toe dat op de WJD 2019 de zorg voor het milieu voor het milieu centraal zal staan. Wij willen ook aartsbisschop Oscar Romero uit El Salvador als voorbeeld voorstellen. Daarnaast willen wij de jongeren ervan bewust maken welke rol zij in de Kerk en in de samenleving kunnen vervullen.

Bron: Zenit / Misereor / Kerknet.be

In 2019 vinden de Wereldjongerendagen plaats in Panama © WYD Panama