Leestip van de dag – dinsdag 25 sept 2018

Garantie op een wonder

Op een feest maakt iedereen plezier.
Of toch niet ?

Auteur: Kolet Janssen

Eén van mijn oudste herinneringen speelt zich af op de kermis. Ik zal een jaar of zeven geweest zijn en zat op een draaiende paardenmolen. Mijn paard ging op maat van de muziek op en neer, net als het paard van mijn moeder naast mij. Al die glimmende spiegeltjes, de vrolijke muziek, de lachende kinderen, ik was helemaal verrukt en keek breed lachend om me heen.

Tot mijn blik viel op de man in het midden, die de machinerie van de molen bediende.

Hij keek helemaal niet vrolijk. Hij zag er nors en gekweld uit, alsof het hem allemaal te veel was. Heel even kruiste zijn blik de mijne, en hij trof me met zijn neerslachtige ogen tot in mijn ziel.

Lees verder …