Leestip van de dag – dinsdag 26 juli 2016

Paus zoekt miljoen wereldverbeteraars

De Youcat Stichting wil de sociale leer van de katholieke Kerk met een app en nieuw boek beter verspreiden.

Paus Franciscus zoekt via een nieuwe app, die ter gelegenheid van de Wereldjongerendagen in Krakau wordt gelanceerd, een miljoen jongeren die zich met hem voor een betere wereld willen inzetten. De app is een initiatief van de Youcat Stichting, die eerder de jongerencatechismus publiceerde. De app en het bijhorende boek worden officieel voorgesteld in aanwezigheid van paus Franciscus tijdens de openingsviering van de Wereldongerendagen.

Christian Lermer van de Youcat Stichting: De paus heeft een droom: hij zoekt een miljoen jonge mensen om de wereld te verbeteren.

De jongeren moeten bereid zijn de sociale leer van de katholieke Kerk te bestuderen, daarvan te getuigen en die in de praktijk om te zetten.

Lermer benadrukt dat het initiatief samen met jongeren werd uitgewerkt. Die stelden onder meer voor om een fotowedstrijd te houden met de mooiste beelden uit Heilige Land, uit Afrika, maar evenzeer van het Maidanplein in Oekraïne tijdens de crisis.

Bovendien hebben wij de belangrijkste fragmenten van sociale documenten in hun originele vorm aan het einde van elke hoofdstuk toegevoegd. Wij hebben de stijl van Youcat bewaard, met het model van vragen, antwoorden en opmerkingen.

Ter illustratie zijn evenzeer uitspraken van John Wayne of van een heilige toegevoegd.

Dat maakt het geheel aangenaam om lezen. Voor de app werd een quiz uitgewerkt, waarmee prijzen te winnen zijn en de jongeren kunnen foto’s of fragmenten met vrienden en leeftijdsgenoten delen. Dat moet hen aansporen om die in een ontspannen sfeer te bespreken.

Bron: Radio Vaticana (Duitstalig) / Kerknet.be

jong2