Leestip van de dag – dinsdag 7 maart 2017

Paus: raadpleeg Bijbel even vaak als je telefoon

Paus Franciscus vraagt om in de veertigdagentijd beter vertrouwd te raken met de Bijbel en het kwaad te bestrijden.

Paus Franciscus heeft de gelovigen op de eerste zondag van de veertigdagentijd opgeroepen de Bijbel net zo vaak te raadplegen als hun mobiele telefoon. Wat zou er gebeuren als we terugkeren als we de Bijbel vergeten zijn, als we hem meerdere malen per dag openslaan, als we de boodschap van God die in de Bijbel staat lezen op de wijze zoals we de boodschappen op onze mobiele telefoons lezen?

Paus Franciscus onderstreepte dat de Bijbel het Woord van God bevat en het meest effectieve middel is in onze strijd tegen het kwaad en in ons streven om dicht bij God te zijn. Als we altijd Gods woord meedragen in ons hart, dan kan geen enkele bekoring ons van de Vader verwijderen en geen enkel obstakel zou ons op het pad naar het goede in de weg staan, sprak de paus tot de gelovigen op het Sint-Pietersplein. Hij riep alle christenen op zich in deze veertig dagen durende voorbereiding op Pasen net als Jezus te wapenen met Gods woord tegen de aanvallen van het kwade. Daarom moeten wij de Bijbel goed leren kennen: lees er vaak uit, overdenk het en maak het je eigen.

Paus Franciscus vroeg om te bidden voor hem en zijn medewerkers van de Romeinse Curie, die na het Angelus voor de vastenretraite per bus naar Ariccia, op enkele kilometer van Rome, vertrokken.

Bron: I.Media / katholiek nieuws op kro.nl / Kerknet.be

Zo dus niet 🙂