Leestip van de dag – donderdag 18 augustus 2016

Met Goed Nieuws naar Rio

Zwemster Janneke Harmsen reisde niet als topsporter naar de Olympische Spelen, maar als pastoraal werkster namens Athletes in Action. ‘Om de sporters te bemoedigen, bij te staan in teleurstellingen en vreugde. In het olympisch dorp is een kerk die altijd open is.’

‘Als kind droomde ik ervan om naar de Olympische Spelen te gaan als wedstrijdzwemster. Ik deed mee aan het Nederlands Kampioenschap, maar bleef in de middenmoot. Dat God me op deze manier op de Spelen wil gebruiken, had ik nooit verwacht. Hij heeft humor!’

Janneke Harmsen werkt in Rio de Janeiro voor Athletes in Action. ‘Maar mijn thuisfront is bij stichting Geloofshelden. Dit zijn twee organisaties die zich in Nederland richten op geloof en sport. Ze organiseren kampen, clinics, ondersteunen topsporters en bieden sportpastoraat.’ Dit voorjaar besloten ze onder andere in Rio meer samen te werken.

Lees verder …

Olympische-Spelen-2016-Rio-2016