Leestip van de dag – donderdag 20 sept 2018

Paus tot jongeren :
de Kerk heeft jullie nodig !

Paus Franciscus heeft een groep Franse jongeren opgeroepen zich daadwerkelijk en voluit te engageren in politiek en samenleving, maar ook in de Kerk.

Paus Franciscus heeft tijdens een ontmoeting met Franse scholieren van zes middelbare scholen en leden van de jongerenpastoraal uit de regio van Grenoble opgeroepen om de Kerk ook, en vooral in tijden van crisis te steunen, hun handen vuil te durven maken en zich voluit te engageren in de samenleving. Christenen moeten de Kerk niet alleen steunen in rustige tijden of periodes van bloei, maar ook wanneer het crisis is, sprak Franciscus. Hij benadrukte dat de Kerk geen politieke partij is. Grote heiligen gingen jullie voor en wezen jullie de weg. Zij hebben ons duidelijk gemaakt dat de Kerk geen idee is, maar een persoonlijke ontmoeting met Jezus Christus.

De paus verzekerde de jongeren dat het onmogelijk is om als christenen niét deel te nemen aan de samenleving. Daarom riep hij ze op tot engagement, onder meer ook in de politiek. Durf daarom je handen vuil te maken om goed te doen voor anderen. Die inzet, onderstreepte de paus, vereist het overwinnen van egoïsme en het neen zeggen tegen corruptie en een leven louter voor zichzelf alleen.

Bron: Kerknet.be