Leestip van de dag – donderdag 27 oktober 2016

Ennio Morricone geeft concert ennio_morricone_cannes_2007
in het Vaticaan voor kansarmen

De bekende Italiaanse componist Ennio Morricone dirigeert op 12 november in het Vaticaan een koor en orkest tijdens een concert voor kansarmen.

Ennio Morricone en het Symfonisch Orkest van Rome zijn op zaterdag 12 november te gast bij de paus voor een concert voor en met de armen. De opbrengst van de verkoop van de tickets is integraal bestemd voor projecten van de pauselijke aalmoezeniersdienst voor de amen in Rome. Morricone, die onlangs nog bekende niet-praktiserend, maar wel erg geïnteresseerd in spiritualiteit te zijn, componeerde in zijn 60-jarige carrière honderden composities en vooral filmmuziek. Enkele van de beroemdste daarvan worden op 12 november uitgevoerd tijdens het concert in de Paulus VI-zaal.

Slotconcert voor Jaar van Barmhartigheid

Ennio Morricone wordt tijdens het concert bijgestaan door mgr. Marco Frisina, die het orkest en koor van Rome bij enkele heilige liederen zal dirigeren. Het benefietconcert wordt georganiseerd in samenwerking met de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie en de San Matteostichting, die werd opgericht ter nagedachtenis van de Vietnamese kardinaal Van Thuan.

Het concert zet de afsluiting van Jaar van Barmhartigheid de nodige luister bij.

Armen krijgen een ereplaats

De ereplaatsen in de Paulus VI-zaal gaan naar de armen. Die worden door de pauselijke aalmoezeniersdienst willekeurig bij de daklozen en kansarmen uitgenodigd om het concert bij te wonen. Jongeren van het bisdom Rome zullen die avond ervoor zorgen dat zij ook een maaltijd en een geschenkje krijgen.

Bron: SIR / Kerknet.be

In onderstaand filmpje kan u Ennio Morricone aan het werk zien.
U hoort The Mission – Main Theme
Adembenemend mooi !!