Leestip van de dag – donderdag 3 november 2016

Wees volgens de stijl van Jezus zout en licht waar jullie leven

In zijn woord tijdens het Angelus in het stadion van Malmö op Allerheiligen drukte paus Franciscus de Zweedse katholieken op het hart Jezus te volgen.

Als katholieken zijn we een deel van een groot gezin, gedragen door eenzelfde verbondenheid. Ik moedig jullie aan je geloof te beleven door gebed, sacramenten en edelmoedige dienstbaarheid aan allen die hulpbehoevend zijn en lijden.

Ik spoor jullie aan zout en licht te zijn in de context waarin jullie leven, door jullie wijze van zijn en doen, volgens de stijl van Jezus en met grote eerbied en solidariteit ten aanzien van de broers en zussen van de andere kerken en christelijke gemeenschappen en tegenover alle mensen van goede wil.

In ons leven zijn we nooit alleen, steeds krijgen we hulp van de Maagd Maria, die we vandaag eren als eerste onder de heiligen, de eerste leerlinge van de Heer. We vertrouwen ons toe aan haar bescherming en brengen onze pijn en onze vreugde, onze angst en ons verlangen bij haar. Alles stellen we onder haar bescherming, vanuit de zekerheid dat zij naar ons kijkt en voor ons zorgt met moederliefde.

Dierbare broeders, ik vraag u vergeet niet voor mij te bidden. Ook ik hou u aanwezig in mijn gebed.

Laten we nu allen de Maagd groeten door het bidden van het Angelus.

Bron: Kerknet.be

1-1397329593-pape-francois