Leestip van de dag – maandag 10 oktober 2016

Paus brengt hulde aan inzet van vrouwen en missionarissen

De katholieke Kerk viert in oktober Wereldmissiedag. Paus Franciscus brengt in een brief hulde aan de inzet van missionarissen, vrouwen en gezinnen.

Paus Franciscus brengt in een brief ter gelegenheid van Wereldmissiedag, die op zondag 23 oktober in de katholieke Kerk wereldwijd wordt gevierd, hulde aan missionarissen, voor hun bijdrage in de verkondiging als in de bediening van de sacramenten. Opmerkelijk is dat hij ook aandacht vraagt voor de rol van de vrouwen en de gezinnen in het verkondigingwerk. Vaak begrijpen zij beter dan missionarissen en religieuzen dagelijkse problemen zoals de zorg voor het leven of voor wie buiten de structuren dreigt te vallen. Met al hun vaardigheden dragen zij bij tot verstandhouding, goede relaties, vrede, solidariteit en dialoog.

Goed nieuws voor alle mensen

In de brief voor Missiezondag herinnert de paus eraan dat de katholieke Kerk geroepen is om het evangelie tot in alle uithoeken van de wereld te verkondigen.

Elk volk en elke cultuur heeft het recht om de heilsboodschap, die een geschenk van God is voor iedereen, te ontvangen. Paus Franciscus.

De paus vraagt de gulle steun van alle katholieken voor de inspanningen voor de evangelisatie, ook voor de nieuwe evangelisatie of herevangelisatie in Europa. Iedereen moet bijdragen in de verkondiging. Geloof groeit het sterkst dankzij krachtige geloofsgetuigenissen.

Bron: VIS / Kerknet.be