Leestip van de dag – maandag 28 mei 2018

Protestantse lof voor oecumenische inzet paus Franciscus

Olav Fykse Tveit, de secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken (WCC) dankt paus Franciscus voor zijn sterke oecumenische engagement.

Olav Fykse Tveit, de secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken (WCC), steekt in een interview met het Zwitserse katholieke persagentschap Kipa-Apic de loftrompet over de moedige houding van paus Franciscus in de oecumenische toenadering. Volgens Fykse Tveit beseft de paus dat wij op het pad naar christelijke eenheid niet kunnen blijven wachten tot alle meningsverschillen zijn opgelost om vooruitgang te boeken. Christelijke Kerken moeten nagaan wat zij samen kunnen doen op het vlak van diaconie en verkondiging en hoe zij samen een christelijk getuigenis kunnen afleggen.

Door die positieve houding heeft paus Franciscus ervoor gezorgd dat er op het vlak van oecumene ook daadwerkelijk vooruitgang is geboekt. Fykse Tveit verwijst naar zijn aanwezigheid op de startviering voor de herdenking van 500 jaar Reformatie in de Zweedse stad Lund, de ontvangst van een delegatie van de waldenzen in het Vaticaan en nu opnieuw met zijn bezoek aan het hoofdkwartier van de WCC in Genève op 21 juni aanstaande.

° Bron: Kipa-Apic / Kerknet.be