Leestip van de dag – maandag 31 oktober 2016

Moslimgeleerden bezoeken kerkje van vermoorde priester Hamel

Een delegatie van de Al Azharuniversiteit stelt belangrijk interreligieus gebaar met bezoek aan het kerkje van de vermoorde priester Jacques Hamel.

Ver van de camera’s en dus wars van alle mediabelangstelling heeft een team van moslimgeleerden van de Al Azharuniversiteit, in gezelschap van aartsbisschop Dominique Lebrun van Rouen, een bezoek gebracht aan het parochiekerkje in Saint-Etienne du Rouvray. Daar is het dat twee extremisten de plaatselijke pastoor samen met enkele gelovigen gijzelden en later pastoor Jacques Hamel de keel oversneden. De Al Azharuniversiteit in Caïro is de belangrijkste soennitische onderwijsinstelling ter wereld.

Het aartsbisdom Rouen onderstreept dat Al Azhar al na de eerste dodelijke aanval van extremisten tegen een kerk in Europa die wandaad scherp hebben veroordeeld.

Dit bezoek stelt opnieuw een belangrijk gebaar dat het geweld en de terreur in de naam van de islam verwerpt.  Vincent Feroldi. 

Voor Feroldi, de verantwoordelijke van de Franse bisschoppen voor de dialoog met de islam, is het duidelijk dat de moslimgeleerden met hun bezoek hun solidariteit met de slachtoffers van de terreur hebben willen uitdrukken. Zij waren heel erg onder de indruk van de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld.

Bron: Radio Vaticana / Kerknet.be

Jacques Hamel © Bisdom Rouen

Jacques Hamel © Bisdom Rouen