Leestip van de dag – vrijdag 21 sept 2018

Vandaag luiden de klokken
voor vrede

Vandaag, op 21 september om 18 uur worden wereldwijd, en dus ook in ons land, de kerkklokken geluid voor de vrede.

Vandaag worden in alle bisdommen van ons land de klokken van alle kerken geluid naar aanleiding van de Wereldvredesdag van de Verenigde Naties. Alle parochies in ons land worden uitgenodigd om die dag tussen 18 uur en 18.15 uur de klokken van hun parochiekerk te luiden als uitdrukking van het verlangen naar vrede. Ook in onze buurlanden en elders in Europa worden op dat moment de klokken geluid.

De kerkklokken beieren opnieuw op volle kracht op zondag 11 november 2018, maar dan stipt om 11 uur en ter herinnering aan de Wapenstilstand die een einde maakte aan de Groote Oorlog. In alle bisdommen van ons land wordt het einde van WO I plechtig herdacht.

Vandaag, op 21 september, gaat niet toevallig ook de jaarlijkse Vlaamse Vredesweek van Pax Christi Vlaanderen van start. Thema van de week (die loopt tot 2 oktober) is dit keer: Iedereen Thuis.
De organisatoren omschrijven het zo: Waar je ook woont, vandaan komt of terechtkomt: iedereen wil een plek waar hij zich thuis kan voelen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet ijvert de campagne voor de versterking van het beleid om een thuis voor iedereen mogelijk te maken.
U leest er hier alles over.