Leestip van de dag – vrijdag 26 augustus 2016

Iraanse grootayatollah looft Naser_Makarem_Shirazi
paus Franciscus

Grootayatollah Naser Makarem Shirazi heeft paus Franciscus gehuldigd omdat hij verklaarde dat islam niet gelijk staat met terrorisme

Grootayatollah Naser Makarem Shirazi van Qom, een van de belangrijkste moslimgeestelijken in Iran, brengt in een brief hulde aan het standpunt van paus Franciscus over de islam en Islamitische Staat (IS). De paus deed zijn uitspraak in het vliegtuig op een geïmproviseerde persconferentie met journalisten bij zijn terugkeer van de Wereldjongerendagen in de Poolse stad Krakau.

De grootayatollah is blij omdat het hoofd van de katholieke wereld al zo snel de activiteiten van terroristen als IS heeft losgekoppeld van de islam. Uw standpunt is verstandig en logisch en echt bewonderenswaardig. Het is belangrijk dat religieuze leiders een duidelijk standpunt durven innemen als religies door dergelijke barbaarse daden worden beschuldigd van geweld.

De grootayatollah, die lid is van een groep moslimgeestelijken die gesprekken voeren met het Vaticaan, had eerder deze maand ook al woorden van lof voor de interreligieuze samenwerking voor vrede en gerechtigheid.

Bron: The Tablet / Kerknet.be