Leestip van de dag – vrijdag 28 juli 2017

Sant’Egidio hoopt op sterk vredessignaal

De volgende vredesontmoeting van Sant’Egidio vindt begin september net over de Belgische grens in Duitsland plaats.

De volgende wereldontmoeting van Sant’Egidio zal van 10 tot 12 september net over de grens in de Duitse steden Münster en Osnabruck plaatsvinden. Met de bijeenkomst wordt de Vrede van Westfalen, een vredesakkoord uit 1648, herdacht.

Voor de interreligieuze gebedsontmoeting worden meer dan tweehonderd afgevaardigden van de grote wereldgodsdiensten verwacht voor een programma met voordrachten, debatten en ontmoetingen. Daarin staan de belangrijkste problemen in de wereld en mogelijke wegen naar vrede centraal.

Volgens Marco Impagliazzo, de voorzitter van de beweging, moet deze bijeenkomst een krachtig vredessignaal geven. De organisatoren kondigden bij de voorstelling alvast de komst van Bondskanselier Angela Merkel, EP-voorzitter Antonio Tajani, grootsjeik Ahmed Al-Tayyeb van de Al-Azhar-Universiteit (Cairo, Egypte), de Grieks-orthodoxe patriarch van Antiochië Johannes X en president Mahamoudou Issouf van Niger aan. Tijdens de debatten zal er onder meer aandacht zijn voor het vluchtelingenbeleid en de strijd tegen de terreur. Vertegenwoordigers van alle wereldgodsdiensten willen hier in het hart van Europa een krachtig vredessignaal geven.

Bron: Sant’Egidio