Leestip van de dag – vrijdag 3 juni 2016

Solidariteit in de steden

De video van de paus – juni 2016

Laat ons samen bidden voor bejaarden, eenzamen, mensen aan de rand. Mogen zij allen genieten van een diepmenselijke en warme solidariteit gegrondvest in een cultuur van ontmoeting.

 

Boek-tip: Bonifatius in Dorestad9200000051926301

De evangeliebrenger van de Lage Landen

In 2016 is het precies 1300 jaar geleden dat Bonifatius met een vrachtvaarder vanuit Londen vertrok naar het vasteland van Europa, om in Dorestad – het Rotterdam van de achtste eeuw – van boord te gaan. Zijn missie: het evangelie verkondigen en hier een kerkelijke organisatie opbouwen.

Bonifatius’ komst had grote gevolgen voor de ontwikkeling van Dorestad en Utrecht, en daarmee voor de vroege geschiedenis van Nederland. Het Comité Bonifatius-Dorestad gedenkt de komst van Bonifatius op 5 juni 2016. In de bundel Bonifatius in Dorestad worden verschillende facetten van Bonifatius’ aankomst en aanwezigheid in Dorestad en omgeving belicht.

Bonifatius in Dorestad staat onder redactie van Luit van der Tuuk en bevat bijdragen van professoren Paul Post en Anton Vernooij, dominee en auteur Pieter L. de Jong, bisschop Gerard de Korte en Kees Slijkerman.

Voor inkijkexemplaar, en eventuele bestelling: klik hier.

Bron: Bol.com