Leestip van de dag – woensdag 1 juli 2020

CEC: ‘Kerken zijn drager van licht en hoop’

Volgens secretaris dr. Jørgen Skov Sørensen van de Conferentie van Europese Kerken (CEC) heeft de coronapandemie het gebedsleven versterkt.

Volgens Jørgen Skov Sørensen werd het geloof tijdens de pandemie versterkt en is het gebedsleven intenser geworden. Kerken moeten drager worden van hoop en licht. Dat wisten we al, maar tijdens de sluiting van samenlevingen in heel Europa werd dit nog duidelijker, aldus de secretaris van de Conferentie van Europese Kerken (CEC), tijdens een webinar op 24 juni 2020 voor de EVP-werkgroep Interculturele en Religieuze Dialoog. Daarin bogen de deelnemers zich over de impact van de coronapandemie op het leven van religieuze gemeenschappen in Europa en hun reactie en bijdragen in de aanpak van de crisis.

Secretaris-generaal Manuel Barrios Prieto van de Commissie van Bisschoppenconferenties van de EU (COMECE) getuigde dat de balans van de coronapandemie niet louter negatief uitvalt: We mogen de kans niet missen om de coronacrisis te gebruiken om onszelf en de EU te verbeteren. Barrios Prieto was vol lof over de herontdekking van de algemene solidariteit. Maar hij benadrukte ook dat deze crisis de inherente kwetsbaarheid van onze samenleving heeft blootgelegd, ondanks de vorderingen die de mensheid door de tijd heen heeft gemaakt.

Bron: CEC / Kerknet.be