Leestip van de dag – woensdag 10 januari 2018

Avondlijke mijmeringen van
Mgr. Paul Van den Berghe

In een nieuw boek bundelt Mgr. Paul Van den Berghe, bisschop-emeritus, een reeks avondlijke mijmeringen over het wonder van het bestaan.

“Bij de verkondiging van het geloof had ik steeds aandacht voor de betekenis ervan in het leven. Dat sloot aan bij een behoefte die ik van kindsbeen af had, een prefilosofisch verlangen om een zicht te krijgen op de wereld waarin ik mocht leven. Nu ik oud geworden ben en voor mij de levensavond daagt, heeft dit verlangen mij als het ware helemaal in bezit genomen”, schrijft de bisschop in de inleiding van het boek. Hij geeft een unieke inkijk in wat hem ten diepste raakt en heel zijn leven innerlijk bewogen heeft.

U kan het boek bestellen bij uitgeverij Halewijn of in de boekhandel.

Mgr. Paul Van den Berghe (°1933) is licentiaat thomistische wijsbegeerte en doctor in de theologie. Hij werd priester gewijd in 1957 en vier jaar later volgde zijn aanstelling tot professor exegese aan het grootseminarie van Gent. In 1980 werd hij benoemd tot bisschop van Antwerpen. In 2008 bood hij zijn ontslag aan wegens het bereiken van de leeftijdsgrens.

Bron: Kerknet.be