Leestip van de dag – woensdag 12 april 2017

Sant’Egidio en Whirlpool helpen daklozen in Rome

Paus Franciscus heeft maandag een wassalon geopend voor daklozen in Rome, dat op initiatief van de Sint-Egidiusgemeenschap is ingericht.

Paus Franciscus heeft maandag een wasruimte geopend in Rome, die op initiatief van de Sint-Egidiusgemeenschap werd ingericht in het oude ziekenhuiscomplex van San Gallicano in de Trastevere-wijk. Met het wassalon geeft Sant’Egidio gehoor aan de oproep van de paus tijdens het Jaar van de Barmhartigheid om mensen in nood met eenvoudige en materiële middelen te helpen.

Dankzij dit initiatief komt er opnieuw een faciliteit bij voor de daklozen in Rome. Eerder werden er onder de zuilengaanderij van het Sint-Pietersplein al douches voor daklozen ingericht. Daklozen kunnen er op maandag ook bij vrijwilligers terecht om hun haren of baard te laten bijknippen. Elke avond delen vrijwilligers gratis maaltijden uit aan noodlijdenden en daklozen onder de portiek van het Sint-Pietersplein. Volgens Italiaanse media is het aantal daklozen dat rond het Vaticaan in dozen en onder dekens, maar ook in slaapzalen, verblijven sterk gestegen.

Verschillende bedrijven engageren zich om de liefdadigheidsprojecten van de Aalmoezeniersdienst  voor de armen van het Vaticaan te steunen. Procter & Gamble schenkt al twee jaar scheermesjes en Gillette scheerschuim voor de daklozen. De wasmachines zijn een gift van Whirlpool. Het bedrijf financiert ook de drogers en de strijkijzers en -planken van het nieuwe wassalon.

Bron: Radio Vaticana / Zenit / Kerknet.be