Leestip van de dag – woensdag 21 aug 2019

Paus tot jongeren: ‘Laat het gezicht van de Heer zien!’

Paus Franciscus nodigt jongeren uit tot solidariteit en maatschappelijke inzet.

Paus Franciscus heeft honderdduizenden jongeren, die deelnemen aan de 40ste ontmoeting van Communione e Liberazione in Rimini, opgeroepen om aan tijdgenoten het gezicht van de Heer te laten zien. De bijeenkomst in de Noord-Italiaanse havenstad brengt jaarlijks, vooral jonge mensen mensen van verschillende religies en culturen samen in een sfeer van vriendschap en vrede.

Jezus heeft zo van ons gehouden dat Hij zijn leven voor ons heeft gegeven, schrijft de paus in zijn boodschap aan de jongeren. Dat moet ons op onze beurt aanmoedigen om bijzondere aandacht te hebben voor vele van onze tijdgenoten die onder de last van het leven bezwijken of in de steek worden gelaten. (…) Laat ons ook de duizenden mensen niet vergeten die elke dag oorlog en armoede ontvluchten. Het zijn niet alleen cijfers, maar ook gezichten, personen, namen en geschiedenissen. We mogen hen nooit vergeten, vooral niet wanneer zij in onze wegwerpcultuur worden gemarginaliseerd, gediscrimineerd en gebruikt of wanneer hun menselijke waardigheid wordt bedreigd.

Het gezicht van de Heer kan ons ook helpen om onszelf opnieuw te ontdekken, schrijft de paus nog. Door ons blik op Jezus te richten kunnen wij helderder kijken en alles met nieuwe ogen zien. Onze tijdgenoten hebben de hoop van Jezus nodig.

Bron: Vaticannews.va / Kathpress.at / Kerknet.be