Leestip van de dag – woensdag 26 oktober 2016

Pauselijke nuntius draagt eucharistie op aan grens met Mexico

Tijdens een herdenking van de slachtoffers van de grensmigratie werd eraan herinnerd dat economische vluchtelingen geen misdadiger zijn.

De pauselijke nuntius in de Verenigde Staten, aartsbisschop Christophe Pierre, heeft dit weekend een eucharistie opgedragen aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. De plechtigheid vond plaats op uitnodiging van de organisatie ‘Bisdom zonder Grenzen’, een Amerikaanse katholieke vereniging die streeft naar een hervorming van de migratiewetgeving in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zei eerder al dat hij op deze plaats een muur tussen de VS en Mexico wil optrekken. Aan zijn aanhangers vertelde hij zelf dat Mexico voor de kosten daarvan zal moeten opdraaien. De preek tijdens de eucharistieviering werd gehouden door bisschop Gerald Kicanas van Tucson (Arizona). Die benadrukte in zijn preek dat economische migranten geen misdadigers zijn. Het zijn slechts mensen die op zoek zijn naar een waardig leven voor zichzelf en hun gezin. Maar dat kan niet als een misdaad beschouwd worden.

Bron: Catholic World News / Kerknet.be