Leestip van de dag – woensdag 27 juli 2016

De katholieke kerk heeft geen andere wapens dan gebed en de bevordering van broederschap onder de mensen

Aartsbisschop van Rouen geschokt door gijzeling en moord in Franse kerk

De Franse bisschop Lebrun, de aartsbisschop van Rouen, reageerde vanmiddag op de aanval op een kerk in zijn bisdom. Twee mannen die bewapend waren met messen gijzelden er 5 gelovigen in een kerk in Saint-Etienne du Rouvray. De bisschop vernam het nieuws in de Poolse stad Krakau, waar hij deelneemt aan de Wereldjongerendagen. Bij de aanval door de twee IS-sympathisanten vielen drie slachtoffers: de priester, Jacques Hamel, 84, en de twee daders van de moord.

Bisschop Lebrun: Met alle mensen van goede wil aanroep ik God. Ik nodig ook niet-gelovigen uit om zich hierbij aan te sluiten. Met de jonge Franse deelnemers van de Wereldjongerendagen bidden wij bij het graf van pater Popielusko, die werd vermoord tijdens het communistische regime.

De katholieke kerk heeft geen andere wapens dan gebed en de bevordering van broederschap onder de mensen. Aartsbisschop Lebrun van Rouen

De vicaris-generaal van het bisdom Rouen, pater Philippe Maheut, begaf zich dinsdagmorgen al van vlak na de gijzeling naar het stadje Saint-Etienne du Rouvray in Normandië. Bisschop Lebrun: Vanaf vanavond (lees: gisteravond) sluit ik mij in mijn bisdom aan bij de geschokte gezinnen en parochiegemeenschap. Maar ik laat hier honderden jongeren achter die de toekomst zijn van de mensheid, de echte mensheid. Ik vraag hen niet toe te geven aan het geweld en om verkondigers te worden van een beschaving van liefde.

Bron: Bisdom Rouen / Kerknet.be