Leestip van de dag – zaterdag 16 juli 2016

Franse bisschoppen: solidariteit moet 5691593-vlag_frankrijk
sterker zijn dan terrorisme

Wat ook het motief is, deze barbaarse daad is onaanvaardbaar en ontoelaatbaar, schrijven de Franse bisschoppen in een reactie op de aanslag in Nice.

Onbegrijpelijk en verbijsterend … mannen, vrouwen en kinderen vonden de dood terwijl ze samen met de hele land de nationale feestdag wilden vieren. Ook de Franse bisschoppen hebben geen woorden voor de afschuwelijke aanslag die Nice donderdagavond heeft getroffen.

De bisschoppenconferentie van Frankrijk deelt het lijden en het verdriet van de families en naastbestaanden van de slachtoffers, schrijven de Franse bisschoppen in een gisteren gepubliceerde verklaring. Wij verzekeren hen dat we aan hen denken en voor hen bidden. Mgr. Georges Pontier, aartsbisschop van Marseille en voorzitter van de bisschoppenconferentie, nodigt alle katholieken in Frankrijk uit om in de vieringen van zondag 17 juli in het bijzonder te bidden voor de slachtoffers en hun naasten.

Deze tragedie komt bovenaan de trieste lijst met terroristische daden die ons land en andere landen in de wereld de laatste maanden in rouw hebben gedompeld. Wat ook het motief moge zijn, deze barbaarse daad is onaanvaardbaar en ontoelaatbaar.

Ons land is zwaar getekend uitgerekend op het moment dat het een moment van nationale eenheid beleefde. Meer dan ooit moet de nationale solidariteit sterker zijn dan het terrorisme. In de pijn die we vandaag voelen, moeten we de zekerheid blijven behouden dat eenheid het haalt van verdeeldheid.

Bron: CEF / Kerknet.be