Leestip van de dag – zaterdag 16 maart 2019

Annelies Rosier verhuisde naar een klooster. ‘Hier wil ik zin geven.’

Annelies Rosier (55). ‘Op de drempel van het klooster kwam een verlangen bovendrijven: hier wil ik wonen, hier wil ik zijn, hier wil ik zin geven en zin ontvangen.’

“Twee jaar geleden woonde ik nog met ons gezin in een gewone straat in een Brabants dorp. Huis, tuin, leuke buren, werk, familie. Maar ik verlangde naar iets anders. Ik wil graag een eigen pad creëren. Toen las ik een oproep in een tijdschrift: een klooster in Eindhoven zocht nieuwe mensen om een leefgroep voort te zetten. We konden komen praten. Op de drempel van het klooster kwam een verlangen bovendrijven: hier wil ik wonen, hier wil ik zijn, hier wil ik zin geven en zin ontvangen.

“Er volgden meerdere gesprekken, ook onze kinderen werden erbij betrokken. Zij vormden de grootste barrière, maar ze waren bij alle voorbereidingen betrokken en wenden langzamerhand aan het idee. Na een jaar waagden we de sprong.

Lees verder …