Leestip van de dag – zaterdag 28 juli 2018

‘MAGIS trok me dit jaar uit mijn comfortzone’

‘Ik was een vreemdeling en jullie namen mij op.’ Walter Ceyssens sj trok met een groepje MAGIS-deelnemers door Europa, op zoek naar het verhaal van de vluchteling.

MAGIS Central Europe trok me dit jaar uit mijn comfortzone. Deze keer had ik een activiteit met een sociale inslag rond vluchtelingen en migratie gekozen: ‘I was a stranger and you welcomed me’ – een realiteit waar ik, op zijn zachtst gezegd, in mijn werkveld niet veel mee in contact kom. Maar de hele week lang kon je je afvragen wié nu de vreemdelingen wel waren. Met ons internationale groepje van 7 reisden we als nomaden van het Nitra en Bratislava in Slowakije, over Wenen, naar het Poolse Lodz. Daar ontmoetten we dan de andere MAGIS-deelnemers, 150 in totaal, voor een slot tweedaagse.

Lees verder …