Leestip van de dag – zondag 19 maart 2017

Paus vraagt barmhartigheid
in de biechtstoel

De paus vraagt priesters om in de biechtstoel barmhartig te zijn en een penitentie op te leggen die Gods genade weerspiegelt .

Paus Franciscus heeft priesters vrijdag opgeroepen tot barmhartigheid in de biechtstoel en een boetedoening die Gods genade weerspiegelt. Zo kan de biechtstoel uitgroeien tot een plaats van evangelisatie en genade.

Strengheid en onbegrip moeten vermeden worden, drukte de paus de priesters op het hart. Hij zette hen tot onderscheidingsvermogen en vroeg niet te vergeten dat zij ook zelf zondaars zijn. Ik vraag u om de gave van nederigheid. De priester moet de zondaar zelf niet oordelen, maar zijn zonde. Vergeving is een geschenk van God, waarvan priesters slechts eenvoudige, zij het noodzakelijk beheerders zijn.

Paus Franciscus voegde eraan toe dat er nog steeds nood is aan exorcisten, die onmisbaar blijven in de wereld van vandaag. Tegelijk moeten zij voor vermeende geestelijke stoornissen een beroep doen op het advies van psychologen en artsen voor beoordeling. Exorcisten moeten heel zorgvuldig en met veel voorzichtigheid worden geselecteerd.

Bron: I.Media / Kathpress.at / Kerknet.be